Voorwaarden autohuur Marokko

Rijbewijs en leeftijd voor Marokko autohuur

De minimale leeftijd om via ons een auto te huren is 25 jaar en maximaal 65 jaar. Ook dien je minimaal twee jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs. Deze leeftijd is eventueel tegen een toeslag te verlagen of te verhogen

Medebestuurders

Indien je bij ons een auto huurt, kun je voor een klein bedrag een medebestuurder op het contract katen zetten.

Legitimatie

Bij het overhandigen van de autosleutels door de vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is, geldig rijbewijs en geldige credit card op naam van de hoofdbestuurder (met PIN ciode)

Pick up / drop off kosten

Bij veel autoverhuurbedrijven betaal je een zogenoemde pick up of drop off fee. Dit houdt in dat je extra moet betalen indien je je huurauto inlevert in een andere plaats dan waar je hem gehuurd hebt. Dit kan oplopen tot ca. EUR 90.

Kinderzitje

Indien je met kleine kinderen reist dan raden we je zeker aan om een baby- of kinderzitje te huren. De kosten zijn ca. EUR 25 – 50 per per zitje per huurperiode. Geef duidelijk aan in je reisaanvraag of je hier gebruik van wilt maken, zodat we deze tijdig voor je kunnen reserveren.

Huurperiode

De minimum huurperiode is 24 uur. Het is niet toegestaan om met de huurauto in omringende landen te rijden in verband met de verzekering.

Betaling en borg

Indien wij een huurauto voor je regelen, dan is deze inclusief in de prijs die je terugvindt in het reisvoorstel op maat dat we je per e-mail toesturen. Als je de totale reissom aan ons overmaakt, dan is de huurauto dus betaald. Je hoeft niet direct een borg te betalen. Wel wordt er ter plaatse bij het in ontvangst nemen van de auto, als zijnde borg, een bedrag ter hoogte van het eigen risico vastgehouden van je credit card. Deze borg kan niet contant voldaan worden.

Vervanging

Indien nodig zal er voor een vervangende auto worden gezorgd. Dit kan een ander model zijn dan het gehuurde.

Onderhoud

Alle auto’s worden regelmatig gecheckt en waar nodig gerepareerd.

Maximum snelheid

In Marokko wordt, net als in Nederland, rechts gereden. De maximum snelheid op de snelweg is 100 km, op de binnenwegen 80 km en binnen de bebouwde kom 50 km. Pas altijd goed op je snelheid, niet alleen vanwege de verkeersregels, maar er wil nog wel eens een geit of ander dier plotseling de weg oversteken.

Bij nood

De autoverhuurder heeft een 24-uurs noodnummer wat je ter plaatse kunt bellen. Je vindt dit telefoonnummer op de huurovereenkomst die je ontvangt wanneer je de sleutels in ontvangst neemt.

Wijzigingen voorbehouden

Alle informatie over tarieven, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen zonder voorgaande kennisgeving worden gewijzigd of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd. Gedetailleerde voorwaarden op de huurovereenkomst ontvang je bij het ophalen van de auto.