Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Openingstijden:

  Maandag – vrijdag, van 09:00-17:30

  Kasbah’s en kastelen

  atlasgebergte Marokko en kasbah ait benhaddou

  Kasbah’s en kastelen
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Ait Benhaddou
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 116,- p.p. per volwassene
  € 85,- p.p. per kind (2 t/m 11 jr)
  Leeftijdadvies: vanaf 4 jaar

  Besneeuwde bergtoppen aan de horizon en kinderen die hun geitjes over smalle paden naar de volgende vallei brengen. In de vallei net buiten het atlasgebergte staat een oude ommuurde stad opgebouwd uit leem en stro, een kasbah. Hier wonen nog altijd lokale boeren. Voetbal met de lokale schoolkinderen in een steegje en spiek door een klein raam bij een familie naar binnen. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stil gestaan.

  Je slaapt twee nachten in kasbahstijl, in een sfeervolle kamer met kleine ramen tegen de warmte. Ook is er een verfrissend zwembad en ligt het hotel vlakbij het middeleeuwse dorp. Je bent hier midden in het atlasgebergte met je kinderen.

  Overnachten: 2 nachten in hotel in kasbahstijl met zwembad
  Maaltijden: 2 x ontbijt
  Transport: geen
  • overige maaltijden en drankjes

  • huurauto

  • entree Kasbah, ongeveer 1,- p.p.

  • activiteit als: mountainbike’s huren

  Atlasgebergte MarokkoDag 1 – Op weg naar Ait Benhaddou – aankomst

  Vanuit Marrakech reis je in ongeveer 5 uur met je huurauto naar het Atlasgebergte. Onderweg kom je door kleine dorpen met lemen huisjes en haal je regelmatig een volgeladen ezelkar in. Je rijdt door groene palmoases en soms zie je aan de horizon nog een besneeuwde top. Via een bochtige bergpas kom je aan in Ait Benhaddou; één van de grootste kasbah’s in Marokko.

  Je logeert de komende nachten in een hotelletje gebouwd in Kasbahstijl, met dezelfde zandtinten en kleine ramen. Dit houdt de hitte buiten en zorgt voor een aangename temperatuur in je familiekamer. Vanaf je ligbed bij het zwembad kijk je uit over het dorp. Bestel bij het restaurant wat te knabbelen om rustig bij te komen van de lange rit van vandaag en plons in het verfrissende zwembad.

  kasbah Ait BenhaddouDag 2 – Verblijf in Ait Benhaddou

  Tijdens je ontbijt op het terras zie je de kasbah al liggen. Je logeert aan de overkant van de rivier en om bij de kasbah te komen spring je bij laag water van zandzak naar zandzak. Staat het water wat hoger, dan brengt een ezeltje je je tegen een kleine vergoeding naar de andere kant. Bij de lemen poort betaal je de entree (circa 5 dirham, € 1,- p.p.) en stap je de oude ommuurde stad in. Hier begint je ontdekkingstocht. Kronkel omhoog om uit te kijken op de kleihuizen aan de groene rivierbedding en beklim de stenen trap van een van de torens. Tijdens onze ontdekkingstocht heeft de ‘opa’ van het dorp ons uitgenodigd voor een kop thee en een kijkje in zijn huis.

  De rest van de middag kun je ontspannen bij het zwembad. Hebben jullie nog energie genoeg dan kun je een mountainbike huren en de omgeving verkennen. Proef ’s avonds op het terras van verschillende lokale specialiteiten uit de Marokkaanse keuken.

  kasbah Marokko localsDag 3 – Vertrek vanuit Ait Benhaddou

  Na het ontbijt stap je weer in de auto en ga je op weg naar je volgende bestemming. Onze bouwsteen ‘Op hoge poten door de woestijn‘ neemt je mee naar de rand van de woestijn. Voor veel gezinnen is dit één van de hoogtepunten van hun Marokko reis. Je sloft op de rug van een kameel door de woestijn en slaapt in een tentenkamp onder de sterren.

  Heb je voldoende tijd dan raden we je aan het Atlasgebergte verder te ontdekken met de bouwsteen ‘Dwalen door de Dades‘. Door groene valleien en kloven rijd je in ruim twee uur naar de Dades Vallei waar je overnacht in een eenvoudig berghotel. De groene vallei wissel je af met het decor waar o.a. de film ‘the Gladiator’ is opgenomen.