Dades vallei Marokko Kids - wandeling

Dwalen door de Dades

Dades Vallei en Ouarzazate Marokko

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Dades Vallei - Ouarzazate
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 98,- p.p. per volwassene
€ 73,- p.p. per kind (2 t/m 11jr)

Een dor berglandschap afgewisseld met groene valleien en smalle kloven. Bijzondere rood-bruine rotsformaties vormen het decor waar je doorheen reist. Zigzaggend door de smalle Dades vallei tintelt de frisse lucht op je armen. 's Middags wandel en klim je samen met je kids en een gids door deze spectaculaire omgeving en ga je op zoek naar berggeitjes die moeilijk te zien zijn tegen de rotsen. Onder in de kloof stroomt een fris beekje zodat je verkoeling kunt zoeken voor je warme voeten. Vervolgens reis je door naar het Hollywood van Marokko waar de filmstudio's liggen.

Je slaapt een nachtje in een eenvoudige schone kamer in een berghotel gebouwd tegen de rotswand van de Dades kloof. De tweede nacht verblijf je in een hotel met zwembad.

Overnachten: 1 nacht in een eenvoudig berghotel, 1 nacht in een riad met palmentuin en zwembad
Excursies: wandeling door de Dadesvallei met gids en ezeltjes voor de kinderen
Maaltijden: 2 x ontbijt
Transport: geen
  • Overige maaltijden en drankjes

  • Huurauto

rotspartij Dades valleiDag 1 – Ait Benhaddou – Dades vallei

Voor veel gezinnen is deze de Dades vallei een stop halverwege je reis door Marokko met kinderen. Kronkelend over een smalle weg langs rode rotsen en vreemd uitgesleten stenen rijd je naar het breedste stuk van de vallei. Het eerste gedeelte is meestal erg groen, met vruchtbare boerenvelden en wuivende palmen aan het water. Je kunt even stoppen om met je voeten in het water te spartelen. Erg verfrissend, want het is smeltwater uit de bergen. Naarmate je hoger komt zigzag je in de steeds smaller wordende kloof in. Herders trekken met hun kudde geiten langs. Onderweg kom je langs een lokaal restaurant. Stop hier voor een drankje. Knort je maag dan raden wij je aan om een geurige couscous te bestellen. Je slaapt vanavond met de kinderen aan het einde van de Dades vallei, in een eenvoudig hotel gebouwd tegen de rotswand. Je familiekamer is knus ingericht met berberkleden en je kijkt vanaf het terras uit over de rivier.

auto rondreis Marokko Dades ValleiIn de middag word je verwelkomt door de gids die jou en je gezin meeneemt voor een drie uur durende wandeltocht door de bergen. Kloven en rotspartijen vormen het decor waar je doorheen klimt en klautert en de bewoonde wereld lijkt ver weg. Op onverwachte plekken staat ineens toch nog een huisje. Herders met hun kuddes en vrouwen die op pad zijn om brandhout te verzamelen kruisen je pad. Met de zweetdruppels op je voorhoofd verken je deze bijzondere omgeving.

Voor de kinderen (tot en met 11 jaar) regelen we een ezel. Ze mogen natuurlijk zelf wandelen, maar wanneer ze moe worden is het fijn dat ze op de rug van de ezel kunnen blijven genieten van deze groene vallei. ‘s Avonds kun je lekker eten in het hotel. Voordat je gaat slapen kun je nog een boek lezen op het met bougainville overgroeide terras waar de bergbeek rustig langs kabbelt.

reis-marokko-met-kinderen-ouarzazateDag 2 – Dades vallei – Ouarzazate

Na het ontbijt laat je de vallei achter je en vervolg je je reis naar Ouarzazate, wat je uitspreekt als war-zatzat. Wij vonden al die onuitspreekbare dorpsnamen af en toe ware tongbrekers maar op de verkeersborden langs de weg staat gelukkig alles duidelijk aangegeven, ook in het Engels.
De rit is ongeveer anderhalf uur dus je hebt alle tijd om de omgeving te ontdekken. Ouarzazate is het Hollywood van Marokko. Wij vonden het leuk om te zien hoe zo’n filmset er uitziet en hebben ‘s middags de studio’s bezocht. Films zoals The Gladiator en The Mummy zijn hier opgenomen. Bizar om in Marokko tussen de decorstukken zoals mummies en sfynxen te lopen.
In Ouarzazate regelen we een riad voor je, met zwembad. Je kinderen koelen af in het zwembad, terwijl jij je boek uitleest op een van de witte loungebanken.

onderweg naar de Dades ValleiDag 3 – Vertrek vanuit Ouarzazate

Je laat de ommuurde dorpen en rood uitgesleten rotsen achter je om dieper Marokko in te reizen, op weg naar de glooiende zandduinen van de zinderende Sahara woestijn. Spring op de rug van een kameel en kampeer een nachtje onder de sterren met onze MarokkoKids bouwsteen Op hoge poten door de woestijn (geschikt vanaf zes jaar).

Heb je jongere kinderen, dan raden wij je aan om (met een nacht onderweg) richting de kust van Marokko te reizen. Slaap in de verborgen berbervallei en snuif vervolgens de zilte zeelucht op en sta met je voeten in de branding met Knus aan de kust of Aan de Marrokaanse Costa.

Verstuur je reisplan