Dades vallei Marokko Kids - wandeling

Dwalen door de Dades

Dades Vallei Marokko

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Dades Vallei
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 49,- p.p. per volwassene
€ 36,- p.p. per kind (2 t/m 11jr)

Een dor berglandschap afgewisseld met groene valleien en smalle kloven. Bijzondere rood-bruine rotsformaties vormen het decor waar je doorheen reist. Zigzaggend door de smalle Dades vallei tintelt de frisse lucht op je armen. 's Middags wandel en klim je samen met je kids en een gids door deze spectaculaire omgeving en ga je op zoek naar berggeitjes die moeilijk te zien zijn tegen de rotsen. Onder in de kloof stroomt een fris beekje zodat je verkoeling kunt zoeken voor je warme voeten.

Je slaapt een nacht in een eenvoudige schone kamer in een berghotel gebouwd tegen de rotswand van de Dades kloof.

Overnachten: 1 nacht in een eenvoudig berghotel
Excursies: wandeling door de Dadesvallei met gids en ezeltjes voor de kinderen
Maaltijden: 1 x ontbijt
Transport: geen
  • Overige maaltijden en drankjes

  • Huurauto

rotspartij Dades valleiDag 1 – Ait Benhaddou – Dades vallei

Voor veel gezinnen is de Dades vallei een stop halverwege je reis door Marokko met kinderen. Kronkelend over een smalle weg langs rode rotsen en vreemd uitgesleten stenen rijd je naar het breedste stuk van de vallei. Het eerste gedeelte is meestal erg groen, met vruchtbare boerenvelden en wuivende palmen aan het water. Naarmate je hoger komt zigzag je in de steeds smaller wordende kloof in. Herders trekken met hun kudde geiten langs. Onderweg kom je langs een lokaal restaurant. Stop hier voor een drankje. Knort je maag dan raden wij je aan om een geurige couscous te bestellen. Je slaapt vanavond met de kinderen aan het einde van de Dades vallei, in een eenvoudig hotel gebouwd tegen de rotswand. Je familiekamer is knus ingericht met berberkleden en je kijkt vanaf het terras uit over de rivier.

Dades valleiIn de middag word je verwelkomt door de gids die jou en je gezin meeneemt voor een drie uur durende wandeltocht door de bergen. Kloven en rotspartijen vormen het decor waar je doorheen klimt en klautert en de bewoonde wereld lijkt ver weg. Op onverwachte plekken staat ineens toch nog een huisje. Herders met hun kuddes en vrouwen die op pad zijn om brandhout te verzamelen kruisen je pad. Met de zweetdruppels op je voorhoofd verken je deze bijzondere omgeving.

Voor de kinderen (tot en met 11 jaar) regelen we een ezel. Ze mogen natuurlijk zelf wandelen, maar wanneer ze moe worden is het fijn dat ze op de rug van de ezel kunnen blijven genieten van deze groene vallei. ’s Avonds kun je lekker eten in het hotel. Voordat je gaat slapen kun je nog een boek lezen op het met bougainville overgroeide terras waar de bergbeek rustig langs kabbelt.

onderweg naar de Dades Vallei verkeersbord kameelDag 2 – Vertrek vanuit Dades Vallei

Heb je voldoende tijd of wil je het gewoon wat rustiger aan doen? Verblijf dan nog een nachtje langer. Wil je dan graag zwemmen, vraag ons dan naar onze comfort optie met zwembad.

Je laat de hoge rotswanden achter je om dieper Marokko in te reizen, op weg naar de glooiende zandduinen van de zinderende Sahara woestijn. Spring op de rug van een kameel en kampeer een nachtje onder de sterren met onze MarokkoKids bouwsteen Op hoge poten door de woestijn. (vanaf ongeveer 6 jaar)

Heb je jongere kinderen, dan raden wij je aan om (met een nacht onderweg) richting de kust van Marokko te reizen. Slaap in de verborgen berbervallei en snuif vervolgens de zilte zeelucht op en sta met je voeten in de branding met Knus aan de kust of Aan de Marrokaanse Costa.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Dwalen door de dades - comfort optie

Reissom: € 90,- p.p. per volwassene
€ 67,- p.p. per kind
Inbegrepen: 1 overnachting in comfortabel hotel met zwembad, wandeling door de Dades Vallei met gids en ezeltjes voor de kinderen

Hoewel ons standaard hotel heel sfeervol is en gunstig gelegen bij de start van de wandeling, kan het soms fijner zijn om in comfortabeler hotel met zwembad te verblijven. Bijvoorbeeld in de zomer wanneer het erg warm kan zijn. Dan is een extra nacht zeker een aanrader. Je hotel ligt op ongeveer 45 minuten rijden van de start van de wandeling die we de volgende ochtend rond half negen voor je regelen. Je kan bij aankomst in je hotel dan eerst even lekker zwemmen met je kinderen.

Welke optie wil je aanvragen?

Dwalen door de Dades
Dwalen door de dades - comfort optie
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan