Tussen de akkers van de Atlas

Wandelen in het Atlasgebergte bij Imlil

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Imlil
Reisduur: 3 dagen /2 nachten
Reissom: € 138,- p.p. per volwassene
€ 98,- p.p. per kind (2 t/m 11 jr)
Leeftijdadvies: vanaf 4 jaar

Op twee uur rijden van Marrakech, in het dorpje Imlil, duik je het boerenleven in van het Atlasgebergte. Onze gids begeleid je langs berberdorpjes met bruine kleihuizen en rivierbeddingen naar mooie uitzichtpunten. Ook vertelt hij je meer over het boerenleven. Wordt het lopen te vermoeiend, dan kunnen de kinderen verder op de rug van een muilezel.

Je slaapplek is opgebouwd uit leem en natuursteen. Je kamer is eenvoudig maar sfeervol ingericht met tierelantijntjes. Vanaf het dakterras, waar je bij goed weer ontbijt, kijk je uit op de met sneeuw bedekte pieken in de omgeving.

Overnachten: 2 nachten in een knus berghotel
Excursies: wandeltocht met muilezels
Maaltijden: 2 x ontbijt & diner, 1 x lunch tijdens wandeltocht
Transport: geen
  • Overige maaltijden en drankjes

Dag 1 – Aankomst in Imlil

Vandaag trek je met je gezin na het ontbijt de uitlopers van het Atlasgebergte in, op ongeveer twee uur rijden vanuit Marrakech. Even buiten de stad doemen de bergtoppen op en rijd je via bergweggetjes naar het dorp Imlil, gelegen op zo’n 1700 meter hoogte. Vanuit het dorp vertrekken verschillende wandelpaden het Atlasgebergte in. Je overnacht in een eenvoudig maar sfeervol ingericht berghotel even buiten het centrum. Er worden smakelijke Marokkaanse gerechten bereid. Ook is er een dakterras waar je kunt genieten van het uitzicht op de vallei. Bij helder weer kijk je uit op de met sneeuw bedekte piek van Jebel Toubkal, met 4167 meter de hoogste berg van Noord-Afrika.

Dag 2 – Wandeling tussen bergdorpjes

Met onze ervaren gids en een muilezel wandel je vandaag langs kleine dorpen. Onderweg zwaaien kinderen vrolijk naar je, scharrelen kippen rond de bruine kleihuizen en bewerken pezige mannen het land met eenvoudig gereedschap. Onderweg picknick je onder een boom of in de schaduw van een huis. Muntthee wordt ingeschonken en brood met olijfdip en zoetigheden worden uitgestald. Als de kinderen moe zijn van het lopen, kunnen ze verder op de rug van de ezel. Er gaat een ezeltje mee voor elk kind. Na de wandeling kom je weer terug bij je slaapplek waar je met de voetjes omhoog kunt bijkomen van de wandeling van vandaag en nog even kunt genieten van het uitzicht op besneeuwde bergtoppen en de frisse berglucht.

Dag 3 – Vertrek  vanuit Imlil

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Wil je je reis vervolgen naar het binnenland van Marokko en de woestijn, dan  kun je de reis vervolgen met de bouwsteen Kasbah’s en kastelen. Je waant je in de Middeleeuwen in een kasbah, een ommuurd dorp met lemen huisjes midden in een oase vallei. Dwaal door de smalle straten en speel verstoppertje met lokale kids.

Heb je korter de tijd (een week tot 10 dagen), reis dan door naar het gezellige vissersdorp Essaouira. Met de bouwsteen Stoer in je tent slof je op een kameel over het strand en slaap je tentenkamp in de duinen. Een ontspannen verblijf in deze kustplaats heb je met de bouwsteen Knus aan de kust.

 

 

Heb je iets minder tijd, maar wil je wel graag wandelen in de bergen? Dan plannen we een dagtocht met gids voor je in vanuit Marrakech waarbij je in de bergen bij Imlil gaat wandelen.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Tussen de akkers van de Atlas - comfort verblijf

Reissom: € 298- p.p. per volwassene
€ 218,- p.p. per kind
Inbegrepen: 2 nachten in een sfeervolle berglodge, wandeltocht met gids en ezels door Atlasgebergte, 2 x ontbijt en 1x lunch

We kunnen in Imlil ook één van de door ons geselecteerde comfort hotels voor je reserveren. Ook in deze categorie zijn de hotels opgebouwd uit natuurlijke materialen, maar de inrichting is sfeervoller. De hotels zijn ruimer opgezet, wat ook zo is voor je kamer. Er zijn verschillende knusse zithoekjes waar je een boek kunt lezen of na kunt praten over je belevenissen van de dag. Vanaf het ruimte dakterras heb je prachtig uitzicht op de omgeving.

Welke optie wil je aanvragen?

Tussen de akkers van de Atlas
Tussen de akkers van de Atlas - comfort verblijf
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan