kamelentocht Marokko Kids - tent

Stoer in je tent

kamelentocht Marokko

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Essaouira
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 240,- p.p. per volwassene
€ 177,- p.p. per kind (2 t/m 11 jr)
Leeftijdadvies: vanaf 6 jaar

Geen tijd of zin voor een trip naar de woestijn? Maar wel als een heuse bedoeïen onder de sterren willen slapen? Dan is deze bouwsteen voor jullie.

Vanuit Essaouira, een gezellig vissersdorpje, hobbel je op een kameel door de duinen naar je bedoeïen kamp. ’s Avonds zit je bij het kampvuur te smullen van een Marokkaanse maaltijd. Je kids gooien af en toe een houtje op het vuur terwijl de gids een stomende muntthee voor je inschenkt. Rozig van de buitenlucht kruip je in je eigen bivaktent onder wol. Bij goed weer kun je zelfs je matras onder de blote sterrenhemel leggen. We combineren deze bivak met twee nachtjes in een sfeervolle riad in de medina of een knus familiehotel aan de kust met zwembad. Zo heb je ook tijd om in het vissersdorp rond te struinen of uit te waaien op het strand.

Overnachten: 2 nachten in een knusse riad en 1 nacht in een eenvoudige bedoeïenentent
Excursies: kamelentocht met gids
Maaltijden: 3 x ontbijt, 1 diner
Transport: geen
  • Overige maaltijden en drankjes

  • Huurauto

Essaouira pleinDag 1 – aankomst Essaouira

Essaouira is een authentiek vissersdorp aan de kust van Marokko waar de wind altijd waait. Vanuit Marrakech en Agadir is de reistijd ongeveer 3,5 uur. We hebben hier een riad gevonden in het ommuurde centrum, maar toch ver van de drukte. Deze special stay is sfeervol en knus, met mooi ingerichte kamers, ieder in een eigen kleurthema. Ontspan op een van de dakterrassen en geniet daar van je verse muntthee of van je ontbijt in de ochtend. De riad heeft geen zwembad. Afhankelijk van je aankomsttijd heb je nog tijd om Essaouira in te gaan. Via een grote toegangspoort struin je door de witte straatjes met blauwe luiken. Naast de souks (lokale markt) vind je er ook veel kleine galeries en kunstenaars op straat. Het heeft een gezellig plein waar je ’s avonds een hapje kunt eten. Liever in een hotel met zwembad? Kijk dan onderaan de pagina voor meer informatie.

bivak tenten EssaouiraDag 2 – kamelenrit naar bivaktent

Aangezien je ’s middags vertrekt, heb je de ochtend ter vrije besteding. Wij wandelden naar de vissershaven die vol ligt met blauwe bootjes. Aan het eind van de ochtend komen de lokale vissers met hun houten bootjes binnen varen en is het een drukte van jewelste. Je kids kunnen een eigen visje uitzoeken die vervolgens ter plekke voor je wordt schoongemaakt en op de grill gelegd. Een heerlijke verse lunch, vonden wij.

In de loop van de middag word je opgehaald en in 10 minuten naar de ranch in de duinen gebracht. Hier staat een trouwe viervoeter op je te wachten. Al wiebelend en hobbelend op je kameel trosteer je de duinen en slof je door de pijnboombossen als een heuse bedoeïen. Het tentenkamp is opgebouwd en er staat een stomende muntthee voor je klaar. De kids zoeken takjes voor het kampvuur, struinen in hun tent, terwijl de gids aan de slag gaat met een traditionele Marokkaanse maaltijd. ’s Avonds zit je rondom het kampvuur, onder de blote sterrenhemel. Het tentenkamp is eenvoudig, maar voor een nachtje goed te doen, ook voor jonge kinderen. Je deelt als familie een grote tent.

strand Marokko Essaouira

Reiziger Mara met haar kinderen op het strand

Dag 3 – terug naar Essaouira

Wij werden al vroeg wakker door het ochtendzonnetje dat op het tentdoek schijnt. Je krijgt een Marokkaans ontbijtje voordat je terug hobbelt naar Essaouira. Na een uurtje hobbelen ben je weer terug bij je hotel waar je nog een nachtje slaapt. De rest van de dag brachten wij door op het strand. Bij één van de beach-restaurants kun je voor ongeveer € 3,- euro een strandbed met windscherm huren. In Essaouira waait het altijd en het zand zit binnen no time overal. Door de altijd waaiende wind en de sterkte stroming is dit geen echte ‘zon, zee strand’-bestemming. Maar het heeft een breed strand om even uit te waaien. Vaak wordt er na schooltijd volleybal of voetbal gespeeld en door de wind is het een ideale plek voor wind- en kitesurfers. Wij vonden het leuk om hier te vliegeren met de kids. Zet je schrap in het zand en teken figuren in de lucht.

Essaouira blauwe bootjesDag 4 – vertrek uit Essaouira

Na het ontbijt neem je afscheid van Essaouira. Uiteraard kun je deze bouwsteen ook verlengen met extra nacht(en). Essaouira is gezellig, easy going en heeft vriendelijke bewoners; kortom, een fijne plek om een aantal dagen te vertoeven.

Wil je je reis vervolgen, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Voor nog meer strandplezier reis je door naar Agadir met ‘Aan de Marokkaanse costa’. Dit is de bekende badplaats van Marokko. Ook reis je vanaf hier gemakkelijk door naar Marrakech voor nog een paar dagen in de kleurrijke souks of voor je vlucht naar huis.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Stoer in je tent - hotel met zwembad

Reissom: € 206 p.p. per volwassene
€ 152 p.p. per kind (2 t/m 11 jaar)
Inbegrepen: 2 nachten in een familiehotel met ruime familiekamers met zwembad op een toplocatie en 1 nacht in een eenvoudige bedoeïnentent, 3 x ontbijt en 1 x diner en een kamelentocht met gids door de duinen

Reis je in de mei- en/of herfstvakantie of de warme zomermaanden en wil je liever een familiehotel met zwembad in Essaouira, dan kan dat. We werken met een aantal verschillende hotels samen, dichtbij het strand, op loopafstand (5 tot 15 minuten) van de medina, met zwembad en familiekamers. Omdat het altijd waait in Essaouira vonden wij het heerlijk dat het verkoelende zeebriesje door de ramen waaide. Na een dagje uitwaaien op het strand is het heerlijk bijkomen op het sfeervolle dakterras. Je vindt in dit hotel minder sfeer dan in onze andere accommodaties waar je tijdens je reis hebt overnacht; je kiest hier bewust voor de locatie en het zwembad. Vraag onze reisspecialist naar de mogelijkheden.

Welke optie wil je aanvragen?

Stoer in je tent
Stoer in je tent - hotel met zwembad
x