Ontdekkingstocht Marrakech met kinderen - slangenbezweerder

Geheimzinnig Marrakech

Ontdekkingstocht Marrakech met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Marrakech
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 211,- p.p. per volwassene
€ 155,- p.p. per kind (2 t/m 11 jr)

De meeste gezinnen starten hun reis in Marrakech, een stad waar je zintuigen meteen geprikkeld worden. Een wirwar van straatjes met kruidentorens, tapijten en volgeladen ezelkarren bepalen het straatbeeld. Mannen lopen in lange jurken en vrouwen met vrolijk gekleurde hoofddoeken. Neem de geuren en kleuren in je op en dwaal samen met je kinderen door de souk. Ding af voor een paar leren slofjes, een kleurrijke Aladdin lamp of een typisch Marokkaans dienblad met theeglaasjes. Samen met je gids en een verhalenverteller kom je meer te weten over het sprookje van Marrakech.

Je overnacht in een Marokkaans hotel met zwembad en familiekamers, net buiten het centrum. De kamers zijn kleurig ingericht met een overvloed aan tierelantijntjes. Bij het zwembad kom je rustig bij van de vlucht of een dag slenteren door de stad. Of kies voor ons sprookjesverblijf midden in de medina, daar waar het dagelijks leven van Marrakech zich voor je neus afspeelt.

Overnachten: 2 nachten in een hotel met zwembad in de nieuwe wijk
Excursies: Ontdekkingstocht Marrakech
Maaltijden: 2 x ontbijt
Transport: transfer vliegveld - hotel
  • Overige maaltijden en drankjes

kookworkshop Marrakech - in de medinaDag 1 – Aankomst in Marrakech

Bij aankomst op de luchthaven van Marrakech staat onze chauffeur al op je te wachten. In ongeveer een half uur brengt hij je naar je hotel in het nieuwe gedeelte van de stad. Je komt meteen in Marokkaanse sferen door de kleurrijke mozaïek tegeltjes aan de muren en de sfeervolle Aladdin lampen. Je overnacht in een familiesuite, met aparte bedden voor de kinderen. Kom je overdag aan dan kun je direct een frisse duik nemen in het zwembad en bijkomen met een koud drankje. Is er nog tijd en heb je nog energie over, stap dan met de kinderen in een petit taxi. Voor circa € 2,- word je naar het Djemnaa el Fna gebracht, het beroemde, ook wel toeristische centrale plein, op ongeveer 10 minuten rijden. Wandel door de souk voor een eerste kennismaking. Stalletjes met leren slofjes, gekleurde doeken, glimmende lampen en netjes opgestapelde kruiden wisselen elkaar af.

plein-marrakech-reisWil je even aan de drukte ontsnappen, neem dan plaats op een van de dakterrassen van de restaurants aan het plein. Vanaf boven kun je kijken naar de verhalenvertellers en slangenbezweerders beneden. De kinderen zullen dit fascinerend vinden, maar misschien toch ook wel een beetje eng.

Als de avond valt, komt iedereen samen op het plein om te eten bij de eetstalletjes. Je kunt niet reserveren, maar je schuift gewoon aan waar plek is. Ons advies is om te gaan zitten waar de meeste Marokkanen zitten, dan is de kwaliteit van het eten meestal goed. Zelf vonden we dit een hoogtepunt van het verblijf in Marrakech en eigenlijk mag je dit niet missen. Je kunt hier beter geen salades eten, maar alles wat gegrild, gebakken en gekookt wordt, is prima en zeer betaalbaar. Ieder stalletje heeft zijn eigen specialiteit, dus het is niet vreemd om een aantal keren van stalletje te wisselen. Stalletje 55 vinden wij een aanrader. Het is schoon, betrouwbaar en heeft lekker eten.

Dag 2 – Ontdekkingstocht Marrakech met kinderenmedina marrakech kinderen

In de ochtend is er genoeg tijd om Marrakech zelf te ontdekken. Duik de smalle straatjes van de medina in op zoek naar gekleurde slofjes, mozaïeken en theeglaasjes of struin op je gemak over het beroemde Djemaa El Fna plein. Er staan vaak kleine groepjes Marokkanen op het plein staan, die aandacht luisteren naar 1 man,  de verhalenverteller.  Zij vertellen met veel emotie en passie over de Arabische legendes en sprookjes voor jong en oud. Sommige verhalenvertellers weten hun luisteraars al jaren te boeien met een verhaal en vertellen elke week een stukje. Vandaag nemen we je mee in deze wereld van sprookjes en legendes.

paleis-bahia

Na de lunch ontmoeten we de (in veel gevallen) Nederlands sprekende gids waarmee je Marrakech gaat ontdekken. Hij neemt je mee door de stad langs bekende en onbekende plekken en geeft je achtergronden mee over de bezienswaardigheden onderweg. De geschiedenis komt nog meer tot leven door de verhalen van een verhalenverteller die je op meerdere keren tijdens de wandeling ontmoet. In verschillende traditionele outfits vertelt hij in een oud paleis over het leven van sultans en in een oud kamelenhotel over de tijd waarin kamelen er na een lange reis konden terwijl hun eigenaren hun koopwaar aanboden. Je bezoekt de Mellah wijk met goudgekleurde lampen en exotische kruiden voordat je doorloopt naar het Moorse Paleis Bahia. Natuurlijk ontbreekt ook een bezoek aan de souks niet waar pakezels beladen met hout en groenten door de straten slenteren met vele winkeltjes. Na ongeveer 3 uur eindigt de reis door het verleden op het Djemaa El Fna plein, het toneel van vuurspuwers en slangenbezweerders. Hier kun je je eigen weg kunt vervolgen.

marrakech-reis-2Dag 3 – Vertrek vanuit Marrakech

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Heb je ongeveer twee weken de tijd, dan kun je het binnenland van Marokko in. Wij regelen je huurauto zodat je direct op pad kunt. Met de bouwsteen Kasbahs en kastelen rijd je door het Atlasgebergte naar Ait Benhaddou waar je je in de Middeleeuwen waant in een kasbah. Dit is een ommuurde stad met bruine lemen huisjes midden in een oase vallei. Dwaal hier door de smalle straten en speel verstoppertje met lokale kids.

Is je reistijd beperkt tot een week à 10 dagen, reis dan per bus naar het knusse vissersdorp Essaouira om uit te waaien en kameel te rijden tijdens de Marokko bouwsteen Stoer in je tent.

Je kunt natuurlijk ook langer in Marrakech blijven. Laat het onze MarokkoKids reisspecialist weten bij je reisaanvraag als je dit wilt.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Geheimzinnig Marrakech - special Stay - slapen in een 1001-nacht riad

Reissom: € 232,- p.p. per volwassene
€ 168,- p.p. per kind
Inbegrepen: 2 nachten in een sfeervolle riad in de medina, ontdekkingstocht met kids in medina, transfer Marrakech luchthaven - hotel

Wil je je reis sfeervol beginnen of afsluiten, dan kun je overnachten in één van de door ons geselecteerde riads in de medina. Dit is niet persé meer luxe, maar met name meer sfeer. Een overnachting in een van deze paleisjes geeft je het gevoel alsof je in een sprookje bent belandt. De mozaïeken, kleurrijke muren en knusse zitjes maken deze plek een oase in de medina. Veel riads hebben een dakterras zodat je van de zon kunt genieten met uitzicht over de stad. Door de ligging binnen de stadsmuren wandel je in een paar minuten naar het levendige Djemnaa El Fna plein. In de riads zijn vaak geen familiekamers beschikbaar. We reserveren dan twee kamers naast elkaar voor je.

Mocht je dit graag willen, laat het ons weten bij je reisaanvraag.

Kookworkshop in Marrakech

Reissom: € 68,- p.p. per volwassene
€ 40,- p.p. per kind
Inbegrepen: Shoppen in de souks en kookworkshop

Wil je een andere kant van Marokko mee krijgen dan kun je ook kiezen voor een kookworkshop. Kinderen vinden Marokkaans eten lekker, omdat het niet zo pittig is en heel zoet, met veel honing, amandelen en rozijnen. Om tien uur word je opgehaald en ga je de souks in om boodschappen te doen. Als je door de smalle straten struint, ervaar je volgens ons pas het echte Marrakech. Je stopt namelijk op plekken waar je zelf gemakkelijk aan voorbij loopt. Bezoek een groentemarkt en leer onderhandelen met de lokale slager. Dit is het échte Marokkaanse leven.

Met volle boodschappentassen wandel je naar een riad en is het tijd om je handen uit de mouwen te steken. Je leert een echte ‘tajine’ bereiden. Dit is een vlees- vis of groentegerecht dat bereid en gestoomd wordt in een stoofpot. Ook de fijne kneepjes voor het maken van echte couscous en Marokkaanse salade worden geleerd. De tajine moet even pruttelen, maar dan is het tijd om te proeven. Als het lekker weer is, kun je op de patio genieten van je zelfbereide maaltijd. Bismallah! ofwel smakelijk eten. Na afloop word je teruggebracht naar het plein of je hotel.

Welke optie wil je aanvragen?

Geheimzinnig Marrakech
Geheimzinnig Marrakech - special Stay - slapen in een 1001-nacht riad
Kookworkshop in Marrakech
x

Verstuur je reisplan