reis Marrakech met kinderen - ezelrit

Magisch Marrakech

Reis Marrakech met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Marrakech
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 264,- p.p. per volwassene
€ 196,- p.p. per kind (2 t/m 11 jr)
Leeftijdadvies: vanaf 4 jaar

Prikkel je zintuigen in een wirwar van straatjes met glas-in-lood lampen, tapijten en volgeladen ezelkarren. Mannen met dikke snorren in lange jurken en vrouwen met vrolijk gekleurde hoofddoeken. Dwaal samen met je kinderen in Marrakech van slangenbezweerders naar waterdragers en ding af voor een paar leren slofjes in de souk. Proef het boerenleven in het hooggebergte terwijl je met gids en met je kind op de rug van een ezel door kleine dorpjes wandelt.

Je overnacht in je reis Marrakech met kinderen in een Marokkaans hotel met zwembad en familiekamers, net buiten het centrum. De kamers zijn fleurig roze en paars ingericht met een overvloed aan tierelantijntjes. Bij het zwembad kom je rustig bij van de vlucht of een dag slenteren door de stad. Of kies voor ons duizend-en-één-nacht huis midden in de medina, de overdekte markt, daar waar het dagelijks leven van Marrakech zich voor je neus afspeelt.

Overnachten: 3 nachten in een hotel met zwembad in de nieuwe wijk
Excursies: wandeltocht met ezels
Maaltijden: 3 x ontbijt, 1 x lunch tijdens wandeltocht
Transport: transfer vliegveld - hotel
  • Overige maaltijden en drankjes

Marrakech met kinderen

Slangenbezweerders op het plein

Dag 1 – Aankomst in Marrakech

In de aankomsthal op de luchthaven van Marrakech staat onze chauffeur op je te wachten. Hij brengt je in ongeveer een half uur naar je hotel in het nieuwe gedeelte van de stad. In de lobby glimmen gekleurde mozaïek tegels aan de muur en branden sfeervolle Aladdin lampen. Je slaapt in een familiesuite, met aparte bedden voor de kinderen. Plons na de vliegreis in het frisse zwembad of kom even bij met een mierzoete Marokkaanse muntthee.

Wil je ’s middags het centrum in, neem dan een petit taxi voor circa € 2,- naar het Djemnaa el Fna, het centrale (ook wel toeristische) plein, op ongeveer 10 minuten rijden. Stalletjes met leren slofjes, gekleurde doeken, glimmende lampen en netjes opgestapelde kruiden, met op de achtergrond het gebed uit de moskee. Het lijkt wel een openluchttheater met slang-bezwerende mannen, een opgedofte kameel en kinderen die behendig het lokale cola-hengelspel spelen. Probeer daar maar eens van te winnen.

Reis Marakech met kinderen

Vanaf het dakterras van een restaurant aan het plein kun je met de kinderen even aan de hectiek van Marrakech ontsnappen. Ervaring leert dat kinderen de verhalenvertellers op het grote plein fascinerend vinden, maar toch ook wel een beetje eng. Dans vervolgens mee met de mannen-in-lange-jurk muziekkanten en snoep van een mierzoet honing-bladerdeeg hapje… Welkom in Marokko.

Rond 6 uur ’s avonds komt jong en oud, lokaal en toerist bij elkaar op het plein om samen te eten bij een van de eetstalletjes. Schuif aan bij één van de lange tafels en laat je door de kok adviseren. Schroom niet, want alles wordt vers voor je neus bereid. Ons advies is om te gaan zitten waar de meeste Marokkanen zitten, dan is de kwaliteit van het eten meestal goed.

marrakech-reis-4Dag 2 – Verblijf Marrakech

Neem na het ontbijt een petit taxi naar het plein en loop vanuit daar naar de smalle volgepakte steegjes van de medina. Je kunt hier goed op eigen gelegenheid rondlopen. Dwaal met de kinderen aan de hand langs lampenwinkels en ga aan de kant voor ezelskarren. Snuif de geuren van kruiden op en stap onder Arabische bogen door naar het volgende pleintje. Aan het Djemaa el Fna plein grenzen de souks, een wirwar van straatjes waar je van alles kunt kopen, van levende schildpadden tot peperdure handgeknoopte tapijten. Het is hier ‘shop till you drop’ naar Marokkaanse snuisterijen. Je verdwaalt gegarandeerd, maar dat is niet erg, gewoon even de weg vragen in je beste Frans. Zijn je voeten moe geworden? Een caleche (koetsje met paard) rijd je voor nog geen €10,- langs de highlights van de stad. Hij stopt ook bij de tropische tuinen van het kobaltblauwe huis Jardin de Majorelle, volgens ons een oase van rust.

ezeltocht MarrakechDag 3 – Ezelstocht naar bergdorpje

Vandaag trek je met je gezin na het ontbijt de uitlopers van het Atlasgebergte in, op ca. 2 uur rijden vanuit Marrakech. Met onze ervaren gids en een muilezel wandel je langs kleine dorpen. Onderweg zwaaien kinderen vrolijk naar je, scharrelen kippen rond de bruine kleihuizen en bewerken pezige mannen het land met eenvoudig gereedschap. Onderweg picknick je onder een boom of in de schaduw van een huis. Muntthee wordt ingeschonken en brood met olijfdip en zoetigheden worden uitgestald. Als de kinderen moe zijn van het lopen, kunnen ze verder op de rug van de ezel. Er gaat een ezeltje mee voor elk kind. Na de wandeling van ongeveer 2 uur keer je in de middag terug naar je hotel in Marrakech. Plof moe maar voldaan neer bij het zwembad of in een luie hangstoel. Heb je de puf niet meer om de drukte van de stad op te zoeken dan kun je op je gemak eten de buurt van het hotel.

marrakech-reis-marokko-met-kinderenDag 4 – Vertrek vanuit Marrakech

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Wil je je reis vervolgens naar het binnenland van Marokko en de woestijn, dan regelen wij een huurauto en kun je de reis vervolgen met de bouwsteen Kasbah’s en kastelen. Je waant je in de Middeleeuwen in een kasbah, een ommuurd dorp met lemen huisjes midden in een oase vallei. Dwaal door de smalle straten en speel verstoppertje met lokale kids.

Heb je korter de tijd (een week tot 10 dagen), reis dan per bus door naar het gezellige vissersdorp Essaouira. Met de bouwsteen Stoer in je tent slof je op een kameel over het strand en slaap je tentenkamp in de duinen. Een ontspannen verblijf in deze kustplaats heb je met de bouwsteen Knus aan de kust.

Je kunt natuurlijk ook langer in Marrakech blijven. Laat het ons weten bij je reisplan.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Magisch Marrakech - special Stay - slapen in een 1001-nacht riad

Reissom: € 327,- p.p. per volwassene
€ 242,- p.p. per kind
Inbegrepen: 3 nachten in een sfeervolle riad in de medina, wandeltocht met gids en ezels door Atlasgebergte, 3 x ontbijt en transfer Marrakech luchthaven - hotel

Wil je je reis sfeervol beginnen of afsluiten, dan kun je overnachten in één van de door ons geselecteerde riads in de medina. Dit is niet persé meer luxe, maar met name meer sfeer. Een overnachting in een van deze paleisjes geeft je het gevoel alsof je in een sprookje bent belandt. De mozaïeken, kleurrijke muren en knusse zitjes maken deze plek een oase in de medina. Veel riads hebben een dakterras zodat je van de zon kunt genieten met uitzicht over de stad. Door de ligging binnen de stadsmuren wandel je in een paar minuten naar het levendige Djemnaa El Fna plein. In de riads zijn meestal geen familiekamers beschikbaar. We reserveren dan twee kamers naast elkaar voor je. Wil je romantische tijd met z’n tweetjes dan kun je in de sfeervolle binnentuin op je gemak wat drinken, babyfoon erbij terwijl de kids op bed liggen.

Mocht je dit graag willen, laat het ons weten bij je reisaanvraag.

Welke optie wil je aanvragen?

Magisch Marrakech
Magisch Marrakech - special Stay - slapen in een 1001-nacht riad
x