Fietsen, films en palmoase

Fint Oase en Hollywood van Marokko Ouarzazate

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Ouarzazate
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 143,- per volwassene en kinderen vanaf 12 jaar

Een reis door het binnenland van Marokko gaat bijna altijd langs Ouarzazate. Het is voor de Marokkanen een belangrijk strategisch gelegen punt. Vroeger was het een kruispunt waar Afrikaanse handelaren naar Europa reisde via deze karavaanroute. Tegenwoordig is Ouarzazate het decor van grote filmproducties als The Gladiator en Star Wars. Vanwege de hoge temperaturen in de zomer raden we het fietsen aan van half september tot en met half juni.

Overnachten: 2 nachten in twee kamers in een sfeervol boutique riad met zwembad (familiekamer mogelijk)
Excursies: mountainbiketocht met gids naar Fint Oase incl. thee bij familie thuis
Maaltijden: 2 x ontbijt
Transport: geen
Seizoen:: de mountainbiketour kan geboekt worden van oktober tot en met mei

  • Overige maaltijden en drankjes

  • overige excursies zoals bezoek aan filmstudio’s en kasbah van Taouirirt

  • huurauto

Marokko onderwegDag 1 – Aankomst Ouarzazate

Vanuit Marrakech is het ruim 4 uur zigzaggen over de Hoge Atlas. Hard rijden kun je niet, dus neem de tijd. Op de achtergrond zie je besneeuwde bergtoppen en diepe groene valleien. Met je huurauto heb je alle vrijheid en de wegen zijn over het algemeen goed te doen met een gewone auto. Onderweg kom je af en toe een klein winkeltje tegen langs de weg waar je iets te drinken of een snack kunt kopen. Ouarzazate is een redelijke stad van formaat, maar we hebben hier aan de rand een sfeervolle slaapplek gevonden. Onze kinderen plonsden meteen in het zwembad en wij ploften neer in één van de knusse nisjes in de schaduw. Je hoeft vanavond niet meer op pad, als je wilt eet je een hapje mee in je hotel.

 

 

Marokko fint oaseDag 2 – fietsen naar Fint Oase

Voor gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar staat er een sportieve ochtend op het programma. Na het ontbijt ontmoet je de gids in het centrum van Ouarzazate en krijg je een passende mountainbike en helm. Via bruggetjes en stromende riviertjes kom je na ongeveer een uur fietsen in de Fint Oase, een groene vallei tussen de heuvels en bergen. In de oase aangekomen, kun je afkoelen in één van de rivieren die door de oase stroomt. Neem daarom een rugzakje met handdoek en/of extra kleding mee. Je fietst een rondje door de oase en langs spelende kinderen en langs akkers waar wordt gewerkt op het land. Na een traditionele muntthee bij een lokale familie thuis rijd je terug en kom je als je maag begint te rammelen weer aan in Ouarzazate. De middag tijd is er tijd om te relaxen bij verfrissende zwembad.

Zijn je kinderen te jong, dan halen we de fietstocht uit je reis en kun je deze dag zelf invullen of na één nacht weer door reizen.

Dag 3 – Hollywood van Marokko – vertrek Ouarzazate

marokko straatbordNa je ontbijt heb je tijd om de omgeving te verkennen. De Atlas filmstudio’s van wel 30.000 m2 groot liggen op een paar minuten rijden. Voor een paar euro laat een gids je o.a. de rekwisieten van Asterix en Obelix zien en kun je zelfs een echt fort als filmdecor beklimmen. Wie weet beland je in een filmopname! Je kunt ook de studio’s op de dag van aankomst bezoeken en deze ochtend de kasbah van Taouirirt te bezoeken. Dit was het vroegere paleis van de pasja, nu zijn er veel winkeltjes gevestigd in een wirwar van straatjes.
Vanuit Ouarzazate rijd je in drie uur naar Zagora voor de start van je woestijnavontuur. Kom je hier net vandaan, ga dan Dwalen door de Dades op twee uur rijden. Al toe aan strand? Dan sta je binnen vijf uur met je voeten in het zand Aan de Marokkaanse Costa. Zoek je nog meer actie, ga dan surfen in Taghazout. We raden je dan aan om onderweg in Taroudant te slapen om de afstand te overbruggen.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan