Wild water en watervallen

Raften en Ouzoud watervallen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Ouzoud
Reisduur: 3 dagen/ 2 nachten
Reissom: €185 ,- p.p. per volwassene
€137 ,- p.p. per kind (2 t/m 11 jr)
Leeftijdsadvies: vanaf 7 jaar
Reisperiode: tussen 1 maart & 15 mei

We geven het toe, je moet de Ouzoud watervallen niet in hetzelfde rijtje plaatsen als die van Iguazu of Niagara. Toch vinden we een bezoek aan de watervallen een leuke afwisseling tijdens je Marokko reis, vooral als je van een beetje avontuur houdt. In het voorjaar, als de sneeuw in de bergen smelt, stort het water er van 110 meter hoogte naar beneden. Je combineert de watervallen met een adrenalinekick tijdens een rafttocht in een canyon middenin het Atlas gebergte. Voor ons één van de leukste activiteiten van de reis.

Je slaapt de eerste nacht in een eenvoudig berghotel en de tweede nacht in een sfeervol hotel vlakbij de watervallen van Ouzoud.

Overnachten: 1 nacht in een eenvoudig berghotel, 1 nacht in een sfeervol hotel bij de watervallen
Excursies: 1.5 uur raften met gids
Maaltijden: 2x ontbijt
  • Overige maaltijden en drankjes

  • Fooien

Dag 1 – Aankomst in gîte in het Atlasgebergte

Na je  verblijf in Marrakech haal je je huurauto op bij het verhuurkantoor en reis je naar het oosten. Eenmaal buiten Marrakech wordt het al snel rustig op de weg. Na ongeveer vijf uur rijden door het Atlas gebergte en langs een stuwmeer kom je aan bij je eenvoudige slaapplek in typische berberstijl gebouwd. Je slaapt op een dun matras op harde ondergrond, wel heb je een eigen badkamer. Verwacht er geen luxe, maar een bijzondere plek tegenover enorme rotsen. ’s Avonds hoef je niet meer op pad, in het restaurant maken ze graag een verse tajine voor je klaar.

Dag 2 – Raften en bezoek aan de Ouzoud watervallen

De volgende ochtend wordt je opgehaald en naar het beginpunt van je rafttocht gebracht. Na een uitleg van je gids stap je in de boot en trotseer je het snelstromende water. Hilarisch maar ook spannend! Tussen de verschillende stroomversnelllingen zijn er gelukkig zijn er ook momenten om van de omgeving te genieten. Na anderhalf uur eindigt je tocht en stap je in de auto en rijd je in drie uur naar Ouzoud.

In het voorjaar komen er veel dagjestoeristen vanuit Marrakech. Als zij in de loop van de middag vertrekken, kun jij op je gemakje genieten van de omgeving. Je overnacht in een sfeervol berghotel op een paar minuten rijden van de watervallen. Het heeft een zwembad en een mooi dakterras met uitzicht op de bergwanden in de omgeving.

Dag 3 – Vertrek Ouzoud watervallen

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Wil je je reis vervolgen naar het binnenland van Marokko en de woestijn, dan  kun je de reis vervolgen met de bouwsteen Kasbah’s en kastelen. Je waant je in de Middeleeuwen in een kasbah, een ommuurd dorp met lemen huisjes midden in een oase vallei. Dwaal door de smalle straten en speel verstoppertje met lokale kids. Of verblijf nog een paar nachtjes in geheimzinnig Marrakech.

 

 

 

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan