Marokko vakantie

Kasbah klei(-en) op de ecoboerderij

Marokko boerderij Marrakech

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Marrakech - Lalla Takerkoust
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 150,- p.p. per volwassene
€ 111,- p.p. per kind (2 t/m 11jr)

Een rustige plek op nog geen uur van Marrakech waar je kan relaxen onder fruitbomen, zwemmen met uitzicht op de dieren en ontbijten met home made brood en jam. Op deze eco-boerderij bij het stuwmeer vind je het allemaal. Een ideale plek om je reis mee te beginnen of eindigen. Voor elke leeftijd is er wel iets te doen. Jonge kinderen mogen hun handen vies maken met modder als ze hun eigen kasbahdorp bouwen. De oudere kinderen kunnen gaan paardrijden en de lekkerbekjes kunnen aan de slag tijdens de kookworkshop. Je verblijft in een tuinhuisje met privé terras.

Overnachten: 2 nachten in een sfeervol eco-boerderij op een uur van Marrakech
Excursies: de kinderen gaan hun eigen kasbahdorp bouwen
Maaltijden: 2 x ontbijt
Transport: geen

  • Overige maaltijden en drankjes (je kunt alleen contant betalen)

  • overige excursies zoals paardrijden en kookworkshop

  • huurauto

Vakantie in de tuin onder de fruitbomenDag 1 – Aankomst eco-boerderij Lalla Takerkoust

Van welke kant je komt, maakt niet uit. Het laatste stukje gaat hobbelend over een stoffige weg. Maar dan kom je al snel bij je vakantie adresje. Bij het zien van het stuwmeer weet je dat je er bijna bent. Bij aankomst op de eco-boerderij voelden we meteen het vakantiegevoel over ons heen komen. We strekten de autobenen uit en dronken een verse jus (zoals overal in Marokko) onder de boom. De kinderen renden naar het zwembad, de geitjes en varkens. Even opladen en ook wij werden nieuwsgierig naar ons vakantiehuisje. Je slaapt in één van de huisjes met terras. Het ziet er netjes uit en je bent van alle gemakken voorzien. Het is hier goed toeven in de tuin of op het terras, de kids vermaken zich wel. ’s Avonds kun je hier lekker eten. Er wordt gekookt met groente uit de eigen moestuin. Wel makkelijk dat je de deur niet meer uit hoeft. Meld bij aankomst dat je hier wilt eten, want de keuken staat goed bekend in de omgeving.

marokko klei ecoboerderij

Dag 2 – huis bouwen met modder en stro

Vandaag is het tijd voor een potje geoorloofd kliederen. De kinderen leren hoe je een huis bouwt met modder en stro. Eerst maken ze de bouwstenen met een mengsel van grond en water. Met een vorm maken de kinderen een rij stenen die daarna moeten drogen. Dit is een heerlijke knoeiboel. Omdat de stenen een paar dagen moeten drogen, wordt er verder gebouwd met eerder gedroogde stenen. Er staat al een ’gebouw’ en de kinderen bouwen er hun eigen stuk aan. Met bamboe-takjes geven ze aan waar ze de muur gaan bouwen. Kinderen kiezen zelf waar de deur en de ramen gaan komen. En dan kan het bouwen beginnen. Een rijtje stenen, een laagje leem en weer een rijtje stenen. Na ongeveer vier lagen mag het dak erop; bamboe-stokjes met daar overheen een laag leem. Dit is wel grappig want in de plafonds van de huisjes zie je ook bamboe dus het is ’net echt’. Na een uurtje bouwen is je huis klaar om te drogen. Als ouder help je om de taalbarrière te doorbreken. De meeste bouwers spreken geen Engels, maar met handen en voeten kom je al een heel eind. Liever koken en/of paardrijden tijdens je paar dagen vakantie? Onderaan zie je de opties.

boerderij koeDag 3 – Vertrek eco-boerderij Lalla Takerkoust

Je vakantie in Marokko met kinderen zit er bijna op. Met je huurauto rijd je naar de luchthaven van Marrakech waar je je auto inlevert. Natuurlijk kun je ook nog één of meerdere nachten in Magisch Marrakech verblijven. Is dit je eerste bouwsteen, dan kun je hierna verschillende kanten op. Ga lekker uitwaaien aan zee in het vissersplaatsje Essaouira of ontdek de kasbahs en kastelen route op weg naar de woestijn.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Paardrijden op de boerderij

Reissom: € 198,- p.p. per volwassene
€ 153,- p.p. per kind
Inbegrepen: 2 nachten op de boerderij in tuinhuisje, 2 x ontbijt, zwembad, en 1 uur paardrijden met gids

Op de boerderij zijn ook paarden. Naast het aaien en helpen met voeren kun je ook paardrijden door de omgeving. Samen met een gids draaf je vanaf de boerderij langs landbouwterrassen, door rivierbeddingen en het helderblauwe stuwmeer. In de ochtend is het nog rustig en maakt het zonlicht het meer bijna sprookjesachtig. Vroege vogels zijn aan het vissen en in het weekend gaat de lokale bevolking er graag picknicken.

Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar kunnen paardrijden. Voor de minder ervaren ruiter wandelt de gids ernaast en gaat het allemaal wat rustiger. Ben je wel een ervaren ruiter of vind je een uur te kort, kies dan voor de 2 uur durende rit (toeslag € 20 p.p.).

Koken op de boerderij

Reissom: € 216,- p.p. per volwassene
€ 158,- p.p. per kind
Inbegrepen: 2 nachten op de boerderij in tuinhuisje, 2 x ontbijt, zwembad, kookworkshop in de ochtend, lunch

De boerderij heeft een mooie moestuin, vol met verse producten. Je begint je kookworkshop met het oogsten van de verse ingrediënten. Vervolgens ga je met de dames op de kleine patio aan de slag. Het zal een beetje met handen en voeten gaan, want ze spreken niet allemaal evengoed Engels. Maar dat vonden wij juist wel grappig. De taal van het koken spreken we allemaal. Je snijdt de groenten, kip, kruiden en bereid de tajine volgens geheim recept van de familie. Op een houtskoolvuurtje heeft je tajine even de tijd nodig om te garen, maar rond lunchtijd is het klaar. Zeg nou zelf, als je het zelf hebt klaar gemaakt, smaakt het toch het lekkerst.

Wil je meerdere activiteiten doen tijdens je verblijf op de boerderij, geef dit dan aan in je aanvraag.

Welke optie wil je aanvragen?

Kasbah klei(-en) op de ecoboerderij
Paardrijden op de boerderij
Koken op de boerderij
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan