wandelen verborgen palmvallei Marokko Kids - Tafaoute

Shouf-shouf in de berbervallei

Wandelen verborgen palmvallei Marokko

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Tafraoute
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 134,- p.p. per volwassene
€ 98,- p.p. per kind (2 t/m 11jr)

Heb je de tijd en wil je van de gebaande paden af? In het zuiden ligt een van de verborgen schatten van Marokko; de Ameln Vallei. Hier vind je groene palmoases, kleine bergdorpen tegen de rotsen gebouwd, en diepe kloven met amandelbomen.

Tijdens deze bouwsteen kun je off-the-beaten track wandelen door de vallei. Je klautert door groene valleien en vergeten dorpen. Neemt een kijkje in het huis van een Berber, waar de kinderen hem een handje helpen met het malen van graan of bakken van brood. Misschien in eerste instantie niet iets wat je verwacht op je reis door Marokko met kinderen, maar volgens ons een echte aanrader want hier zie je het andere Marokko.

Je overnacht in een kleinschalig kasbah hotel met zwembad. Vanaf het terras zie je de rotsen oranje kleuren in de ondergaande zon.

Overnachten: 2 nachten in een kasbah-hotel met zwembad
Excursies: wandeling met de gids door de vallei
Maaltijden: 2 x ontbijt
Transport: geen
  • Overige maaltijden en drankjes

  • Huurauto

  • Eventuele ezel met begeleider ( a € 40,- euro)

hotel Tafraoute met zwembadDag 1 – Aankomst Tafraoute

Omringd door rode rotspartijen rij je over kronkelende wegen naar je accommodatie. (Afhankelijk van waar je vandaan komt: Marrakech circa 7 uur en vanuit Ouarzazate 4,5 uur rijden). Je verblijft letterlijk en figuurlijk in een oase van rust. Na het warme welkom van de Nederlandse eigenaresse zochten wij na de lange rit verkoeling in het zwembad. Op de binnenplaats met zwembad staat een echte Berbertent waar de kinderen in kunnen spelen. Aan de kids heb je geen kind meer vandaag. Geniet van het uitzicht op de roodkleurige vallei om je heen.

Marokko wandelen valleiDag 2 – Wandeling met gids door Tafraoute Ameln vallei

Vandaag maak je samen met de gids een wandeling door de rode vallei. Te voet verken je kleine bergdorpen en loop je door het landschap dat bezaaid is met rotsformaties. Voor de kids boeiend om onderweg even binnen te kijken bij de berbers thuis, voordat je onder de schaduw van de dadelbomen je picknickkleed uitslaat. Plof hier even neer voor een meegebracht broodje. Terug bij het hotel kan je vanaf het terras de zon achter de bergen zien zakken. De bergtoppen kleuren van oranje naar blauw terwijl je van je drankje geniet.

Deze wandeling vinden we geschikt vanaf een jaar of 8, afhankelijk wat je kinderen gewend zijn. Mocht je het fijn vinden dan kan er ook een ezel mee voor je kinderen om op te zitten. De meerkosten zijn € 40,- euro per ezel en je kunt dit bij de aanvraag aan ons laten weten. Zijn je kinderen nog te jong, verken dan op eigen gelegenheid de omgeving, we halen de wandeling dan uit je reis.

marokko auto rijdenDag 3 – Vertrek uit Tafraoute

Na het ontbijt neem je afscheid van de vriendelijke eigenaren en vervolg je de reis richting de kust. Je rijdt over bochtige wegen en via kleine dorpjes dwars door het anti-Atlas gebergte. Deze regio staat bekend om iets wat wij hilarisch vinden, namelijk de boomgeiten. In de bomen zie je geiten zitten en dit blijft iets waar we elke keer weer om moeten grinniken. Als je onderweg de benen wilt strekken dan vinden wij Ait Baha een leuke thee-stop. Slenter over de lokale markt, waar ze niet dagelijks toeristen zien.

Vervolg je weg naar de vissersplaats Essaouira. Eet hier een vers visje, struin door smalle soukstraten en luister naar vrolijke muziek. Houd je meer van een grotere badplaats kies dan voor Aan de Marokkaanse Costa en verblijf de laatste nachten van je reis in Agadir.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan