Erg Chebbi woestijn Marokko Kids - kamelentocht

Slapen onder de sterren

Merzouga Erg Chebbi woestijn Marokko

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Fes - Errachidia - woestijn - Erfoud
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 163,- per volwassene
€ 120,- per kind 2 t/m 11 jaar
Leeftijd: vanaf 6 jaar

Tijdens deze bouwsteen reis je met een eigen huurauto dwars door het anti-Atlas gebergte richting kameel en woestijn. Je laat de koningsstad Fes achter je en rijdt via kronkelige bergpassen van het anti-Atlasgebergte, waarbij je uitkijkt op bergruggen en groene valleien, naar de oranje duinen van de Erg Chebbi woestijn bij Merzouga. Daar ruil je de huurauto in voor een kameel en slof je over de zandduinen voor een overnachting midden in de woestijn.

Je slaapt de eerste nacht in een comfortabel hotel met zwembad in een palmentuin. De volgende nacht doezel je weg in de bedoeïenentent tussen de zandduinen, onder een duizelingwekkende sterrenhemel. De laatste nacht slaap je wederom in een kasbah hotel met zwembad.

Overnachten: 2 nachten in verschillende kasbah hotels met zwembad, 1 nacht in bedoeïenentent
Excursies: Kamelentocht met gids
Maaltijden: 3 x ontbijt en 1 x diner
Transport: kameel in de woestijn
  • overige maaltijden

  • huurauto

marokko bordDag 1 – Van Fes richting de woestijn

Vandaag ga je met je eigen auto op pad. De huurauto haal je op bij het verhuurkantoor buiten de medina van Fes. Wel zo gemakkelijk, je rijdt dan zo de stad uit. We kiezen ervoor om de lange afstand naar de woestijn in twee gedeelten te rijden – de rit van vandaag is ruim vier uur, zodat je rustig aan kunt doen en onderweg wat stops kunt maken.

Zelf rijden in Marokko is echt ideaal, de wegen zijn goed en het geeft je alle vrijheid. Vandaag toer je dwars door valleien en over bergruggen. Wij stopten onderweg bij de Gorge du Ziz, een immense kloof vlakbij een meer.

Je overnacht in een eenvoudig maar sfeervol kasbah hotel met zwembad. Onze kinderen sprongen er gelijk in.

Dag 2 – Op je zandduin-uitzichtkameel de woestijn in

Reistijd: ca. 3,5 uur (2 uur met de auto en 1,5 uur op de kameel)

De ochtend kun je rustig aan doen. We hebben geregeld dat je pas eind van de middag op je kameel de Erg Chebbi woestijn in gaat om de hete middagzon te ontduiken. Je kunt een dagrugzak inpakken met spullen voor een nachtje. De rest van de bagage laat je in je kofferbak van je huurauto. In de woestijn is water en thee aanwezig. Wil je iets anders drinken, dan kun je dit meenemen. Aan de rand van de woestijn bij Merzouga ligt je kameel geduldig op je te wachten.

Kinderen vanaf 7 jaar zitten alleen op een kameel, ze kunnen zich goed vasthouden en de kameel loopt op z’n gemak. De allerkleinsten kunnen voorop bij de ouders. Al wiebelend komt je kameel omhoog en slof je als een ware bedoeïen de immense woestijn in. Je hobbelt achter elkaar over de oranje duinen met alleen maar zand, zand en zand.

kamelentocht-marokkoNa ongeveer anderhalf uur zie je tussen de zandduinen een klein tentenkamp. Het is eenvoudig en bestaat uit niet veel meer dan vijf bedoeïenententen bekleed met doeken. Voor je overnachting zijn bedden en dekens aanwezig. Ook is er een schoon toilet met een kraantje om je handen te wassen. Hoewel er in de omgeving meerdere tentenkampen zijn zul je daar, door de ligging van de kampen tussen de zandduinen, weinig van merken. De omgeving is surrealistisch qua vorm en kleur, helemaal in combinatie met de rust en stilte. Langzaam kruipt het zonnetje achter de horizon. ’s Avonds staat er een stomende tajine en een glaasje Moroccan whisky (muntthee) voor je klaar. Je kunt in een van de tenten onder de wol kruipen of je matras naar buiten slepen en uren naar de sterren turen totdat je in slaap valt.

Erg Chebbi woestijn Marokko - zandduinenDag 3 – terug naar Erfoud

Sta voor dag en dauw op om wakker te worden met de zonsopgang. Klim op de duinen die het kampement omringen en geniet van het kleurenspel. Het is muisstil in de woestijn en met een beetje geluk zie je een woestijnvosje wegschieten. Zodra de zon boven de horizon is, stijgt de temperatuur snel. Hierna stap je weer op je kameel om door het zachte zand terug te keren naar de accommodatie waar je de auto hebt achtergelaten.

Aangekomen in de accommodatie kun je ontbijten met broodjes, ei, vers fruit, dadels, vijgen en olijven. Geef je kameel nog een dikke knuffel voordat je met de auto naar Erfoud rijdt waar je tegen lunchtijd aankomt. Je slaapt in een familiekamer in een sfeervol kasbahhotel met zwembad. Pak je bagage uit en neem een frisse douche. Of spring in het zwembad en zwem het stof eraf.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan