Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Openingstijden:

  Maandag – vrijdag, van 09:00-17:30

  Op hoge poten door de woestijn

  Kamelentocht Marokko

  Op hoge poten door de woestijn
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Zagora - woestijn - Zagora
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 128,- p.p. per volwassene
  € 94,- p.p. per kind (2 t/m 11jr)
  Leeftijdadvies: vanaf 7 jaar

  Hobbel op een kameel door de oranje zandduinen van de Sahara woestijn. Zet je bedoeïenen 'muts' op en slof achter elkaar door het mulle zand, stap voor stap richting de horizon. Om je heen zie je niks anders dan zand... Midden in de woestijn slaap als je als een nomade in een tent terwijl kamelen de 'wacht' houden. 's Avonds eet je een traditionele tajine maaltijd, drink je zoete muntthee en luister je naar berberliedjes rond het kampvuur. Tel duizend fonkelende sterren vanaf je bed op het warme zandmatras of duik de tent in voor een beschutte slaapplek.

  Je kamelenavontuur begint en eindigt in een palmoase aan de rand van de woestijn, waar je in een comfortabel hotel met zwembad slaapt. Wij vinden deze Marokko bouwsteen geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar omdat het verblijf in de woestijn eenvoudig is, met weinig faciliteiten en je flink heen en weer hobbelt op de kameel tijdens de de kamelentocht.

  Overnachten: 1 nacht in een bedoeïnentent, 2 nachten in een knus hotel met zwembad
  Excursies: Kamelentocht met gids en diner
  Maaltijden: 3 x ontbijt, 1 x diner
  Transport: kameel in de woestijn
  • overige maaltijden en drankjes

  • huurauto

  palmoase-fintDag 1 – Aankomst Zagora

  Vandaag rijd je dieper het binnenland in naar de immense Sahara woestijn. Je komt eerst door een vruchtbaar gebied met kleine dorpen in knalgroene palmoases. Dit is een van de grootste valleien van Marokko, de Draa Vallei. De bomen en struiken steken hier af tegen de bruinrode rotsen. Onderweg verkoopt de lokale bevolking zoete dadels in stalletjes. Na ongeveer 3 uur rijden vanuit Ouarzazate en 3,5 uur vanuit Ait Benhaddou kronkelt de weg omhoog naar Zagora, een middelgrote stad. Het is het vertrekpunt voor je kamelentocht-kampeer-avontuur in de Sahara woestijn van Marokko. Je slaapt vanavond in Zagora in een familiekamer met uitzicht op de tuin vol bloemen en palmen rond het zwembad.

  kinderen in de woestijnDag 2 – Op je kameel de woestijn in

  Vandaag vertrek je pas in de middag waardoor je ’s ochtends nog even het dorpje in kan of een duik in het zwembad kunt nemen. Je kunt een dagrugzak inpakken met spullen voor een nachtje. De rest van de bagage laat je in een afgesloten ruimte achter in het hotel. In de woestijn zijn water en thee aanwezig. Wil je iets anders drinken, dan kun je dit meenemen. Aan de rand van de Sahara ligt je kameel geduldig op je te wachten.

  Kinderen zitten alleen op een kameel, ze kunnen zich goed vasthouden en de kameel loopt op z’n gemak. De allerkleinsten kunnen voorop bij de ouders. Voordat je opstapt kun je de gids vragen om een tulbanddoek om je hoofd te knopen. Erg prettig tegen de hitte en het opwaaiende stof. Al wiebelend komt je kameel omhoog en slof je als een ware bedoeïen de immense woestijn in. Je hobbelt achter elkaar over de vlakte met zand, zand en zand.

  lihoudi-woestijn-4Op het moment dat je achterwerk begint te protesteren tegen het ‘zadel’, na 1,5 tot 2 uur slenteren, kom je aan bij je tentenkamp midden in de woestijn. Leg bij aankomst alvast je slaapspullen klaar, dan hoef je dat niet meer in het donker te doen. Je zit echt in de ‘middle of nowhere’. Terwijl de kids rond spelen in deze enorme zandbak, wordt er een kopje muntthee voor je ingeschonken. Beklim een zandduin voor de zonsondergang en ga er lekker voor zitten om de oranje bol te zien zakken…

  De maan komt langzaam op en sterren beginnen te fonkelen. De kamelenjongens zijn begonnen met het maken van een traditionele maaltijd met gestoofde groenten en kip. Ons smaakte het erg goed na al dat gehobbel. Na het eten pakken de jongens vaak hun trommels en zingen liedjes bij het kampvuur. Vanavond slaap je in de tent op een echt bed. Is het nog een lekkere temperatuur buiten, leg dan je matras op het nog warme zandbed en tel eerst de duizenden fonkelende sterren… voordat je ogen dichtvallen. In de wintermaanden kan het ’s nachts flink afkoelen en is de tent aangenaam warm.

  woestijn Marokko kids woestijntochtDag 3 – Terug naar Zagora

  Je kunt ’s ochtends vroeg één van de duinen rondom het kamp beklimmen voor het mooiste uitzicht. Zodra de zon langzaam op komt verandert het kleurenpalet om je heen. Je klimt vervolgens na een kop muntthee weer op je kameel en rijdt terug naar M’ Hamid. Bij terugkomst bij het hotel waar je de auto hebt achter gelaten kun je ontbijten. Geef je kameel nog een dikke knuffel voordat je met de auto terugrijdt naar Zagora waar je tegen lunchtijd aankomt.

  Je slaapt weer in hetzelfde hotel als voor de kamelentocht. Pak je bagage uit de bagageruimte van het hotel en neem een frisse douche om het zand van je af te spoelen. Je kunt natuurlijk ook in het zwembad springen en het stof eraf zwemmen. ’s Middags kun je in de palmentuin relaxen of het stadje nog even ingaan. Op de hoek bij het pleintje vind je verschillende restaurantjes voor vanavond.

  bord onderweg zagoraDag 4 – Vertrek vanuit Zagora

  Met wellicht wat spierpijn in je benen en billen reis je door naar de volgende plek van je Marokko reis. Als je op woensdag in Zagora bent, neem dan een kijkje op de lokale ochtendmarkt. Uit de weide omtrek komen bewoners hun verse producten zoals dadels en olijven verkopen, maar ook schapen, geiten en ezels zijn te koop.

  Vervolg je weg met de auto richting de kust. Na al het woestijnzand kun je doorreizen naar de golven van de Atlantische zee. Je overnacht eerst nog een nacht in Taroudant, omdat het te ver is om de afstand in een dag af te leggen. De volgende dag vervolg je je weg naar de vissersplaats Essaouira. Eet hier een vers visje, struin door smalle soukstraten en luister naar vrolijke muziek. Houd je meer van een grotere badplaats kies dan voor Aan de Marokkaanse Costa en verblijf de laatste nachten van je reis in Agadir.

   

  Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

  Op hoge poten door de woestijn - upgrade Zagora

  Reissom: € 172,- p.p. per volwassene
  € 128,- p.p. per kind
  Inbegrepen: 2 nachten in een sfeervolle riad met zwembad en 1 nacht in een bedoeïnentent in de woestijn, 3 x ontbijt en 1 x diner, kamelentocht met gids door de woestijn (inclusief water en thee)

  Wil je je avontuur in de woestijn van Marokko nog luxer beginnen en eindigen? In Zagora regelen we als upgrade een kleinschalige riad, op een steenworp afstand van het centrum. Het zwembad van de riad ligt in een prachtige palmentuin, met bougainville, rozenstruiken en palmbomen. Ontspan op een van de vele terrassen in de schaduw en geniet van de verse muntthee. Je overnacht in een sfeervolle kamer, met typisch Marokkaanse details. Je ontbijt is bij de prijs inbegrepen en wordt in de buitenlucht geserveerd, bij het zwembad of in de berbertent.

  Welke optie wil je aanvragen?

  Op hoge poten door de woestijn
  Op hoge poten door de woestijn - upgrade Zagora
  x