woestijn Marokko Kids - kamelentocht

Op hoge poten door de woestijn

Kamelentocht woestijn Marokko

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Zagora - woestijn - Zagora
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 124,- p.p. per volwassene
€ 91,- p.p. per kind (2 t/m 11jr)
Leeftijdadvies: vanaf 6 jaar

Hobbel op een kameel door de oranje zandduinen van de Sahara woestijn. Zet je bedoeïenen 'muts' op en slof achter elkaar door het mulle zand, stap voor stap richting de horizon. Om je heen zie je niks anders dan zand... Midden in de woestijn slaap als je als een nomade in een tent terwijl kamelen de 'wacht' houden. 's Avonds eet je een traditionele tajine maaltijd, drink je zoete muntthee en luister je naar berberliedjes rond het kampvuur. Tel duizend fonkelende sterren vanaf je bed op het warme zandmatras of duik de tent in voor een beschutte slaapplek.

Je kamelenavontuur begint en eindigt in een palmoase aan de rand van de woestijn, waar je in een comfortabel hotel met zwembad slaapt. Wij vinden deze Marokko bouwsteen geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar omdat het verblijf in de woestijn eenvoudig is, met weinig faciliteiten en je flink heen en weer hobbelt op de kameel tijdens de de kamelentocht.

Overnachten: 1 nacht in een bedoeïnentent, 2 nachten in een knus hotel met zwembad
Excursies: Kamelentocht met gids en diner
Maaltijden: 3 x ontbijt, 1 x diner
Transport: kameel in de woestijn
  • overige maaltijden en drankjes

  • huurauto

palmoase-fintDag 1 – Aankomst Zagora

Vandaag rijd je dieper het binnenland in naar de immense Sahara woestijn. Je komt eerst door een vruchtbaar gebied met kleine dorpen in knalgroene palmoases. Dit is een van de grootste valleien van Marokko, de Draa Vallei. De bomen en struiken steken hier af tegen de bruinrode rotsen. Onderweg verkoopt de lokale bevolking zoete dadels in stalletjes. Na ongeveer 3 uur rijden vanuit Ouarzazate en 3,5 uur vanuit Ait Benhaddou kronkelt de weg omhoog naar Zagora, een middelgrote stad. Het is het vertrekpunt voor je kamelentocht-kampeer-avontuur in de Sahara woestijn van Marokko. Je slaapt vanavond in Zagora in een familiekamer met uitzicht op de tuin vol bloemen en palmen rond het zwembad.

kinderen in de woestijnDag 2 – Op je kameel de woestijn in

Vandaag vertrek je in de middag waardoor je ’s ochtends nog even het dorpje in kan of een duik in het zwembad kunt nemen. Je kunt een dagrugzak inpakken met spullen voor een nachtje. De rest van de bagage laat je in een afgesloten ruimte achter in het hotel. In de woestijn zijn water en thee aanwezig. Wil je iets anders drinken, dan kun je dit meenemen. Aan de rand van de Sahara ligt je kameel geduldig op je te wachten.

Kinderen vanaf 7 jaar zitten alleen op een kameel. Ze kunnen zich goed vasthouden en de kameel loopt op z’n gemak. De allerkleinsten kunnen voorop bij de ouders. Voordat je opstapt kun je de gids vragen om een tulbanddoek om je hoofd te knopen. Erg prettig tegen de hitte en het opwaaiende stof. Al wiebelend komt je kameel omhoog en slof je als een ware bedoeïen de immense woestijn in. Je hobbelt achter elkaar over de enorme zandvlakte.

lihoudi-woestijn kamelenOp het moment dat je achterwerk begint te protesteren tegen het ‘zadel’, na 1,5 uur slenteren, kom je aan bij je tentenkamp midden in de woestijn. Leg bij aankomst alvast je slaapspullen klaar, dan hoef je dat niet meer in het donker te doen. Terwijl de kids rond spelen in deze enorme zandbak, wordt er een kopje muntthee voor je ingeschonken. Beklim een zandduin voor de zonsondergang en ga er lekker voor zitten om de oranje bol te zien zakken…

De maan komt langzaam op en sterren beginnen te fonkelen. De kamelenjongens zijn begonnen met het maken van een traditionele maaltijd met gestoofde groenten en kip. Na het eten pakken de jongens hun trommels en zingen liedjes bij het kampvuur. Vanavond slaap je in de tent op een echt bed. Is het nog een lekkere temperatuur buiten, leg dan je matras op het nog warme zandbed en tel eerst de duizenden fonkelende sterren voordat je ogen dicht vallen. In de wintermaanden kan het ’s nachts flink afkoelen en is de tent aangenaam warm.

Erg Chebbi woestijn Marokko - overnachting kamelentochtDag 3 – Terug naar Zagora

Je kunt ’s ochtends vroeg één van de duinen rondom het kamp beklimmen voor het mooiste uitzicht. Zodra de zon langzaam op komt verandert het kleurenpalet om je heen. Je klimt vervolgens na een eenvoudig ontbijt en een kop muntthee weer op je kameel en rijdt terug naar M’ Hamid. Geef je kameel nog een knuffel voordat je met de auto terugrijdt naar Zagora waar je tegen lunchtijd aankomt.

Je slaapt weer in hetzelfde hotel als voor de kamelentocht. Pak je bagage uit de bagageruimte van het hotel en neem een frisse douche om het zand van je af te spoelen. Je kunt natuurlijk ook in het zwembad springen en het stof eraf zwemmen. ’s Middags is er tijd om in de palmentuin te relaxen of het stadje nog even in te gaan. Op de hoek bij het pleintje vind je verschillende restaurantjes voor vanavond.

bord onderweg zagoraDag 4 – Vertrek vanuit Zagora

Met wellicht wat spierpijn in je benen en billen reis je door naar de volgende plek van je Marokko reis. Als je op woensdag in Zagora bent, neem dan een kijkje op de lokale ochtendmarkt. Uit de weide omtrek komen bewoners hun verse producten zoals dadels en olijven verkopen, maar ook schapen, geiten en ezels zijn te koop.

Vervolg je weg met de auto richting de kust. Na al het woestijnzand kun je doorreizen naar de verborgen berbervallei of meteen naar de golven van de Atlantische zee. Je overnacht eerst nog een nacht in Taroudant, omdat het te ver is om de afstand in een dag af te leggen. De volgende dag vervolg je je weg naar de vissersplaats Essaouira. Eet hier een vers visje, struin door smalle soukstraten en luister naar vrolijke muziek. Houd je meer van een grotere badplaats kies dan voor een verblijf Aan de Marokkaanse Costa in Agadir.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Op hoge poten door de woestijn - upgrade Zagora

Reissom: € 167,- p.p. per volwassene
€ 124,- p.p. per kind
Inbegrepen: 2 nachten in een sfeervolle riad met zwembad en 1 nacht in een bedoeïnentent in de woestijn, 3 x ontbijt en 1 x diner, kamelentocht met gids door de woestijn (inclusief water en thee)

Wil je je avontuur in de woestijn van Marokko nog luxer beginnen en eindigen? In Zagora regelen we als upgrade een kleinschalige riad, op een steenworp afstand van het centrum. Het zwembad van de riad ligt in een prachtige palmentuin, met bougainville, rozenstruiken en palmbomen. Ontspan op een van de vele terrassen in de schaduw en geniet van de verse muntthee. Je overnacht in een sfeervolle kamer, met typisch Marokkaanse details. Je ontbijt is inbegrepen en wordt in de buitenlucht geserveerd, bij het zwembad of in de berbertent.

Welke optie wil je aanvragen?

Op hoge poten door de woestijn
Op hoge poten door de woestijn - upgrade Zagora
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan