Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   RiksjaKids team in tuktukOver MarokkoKids

   MarokkoKids is onderdeel van RiksjaKids, een kindvriendelijke reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste met onze kinderen de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

   Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen. Riksja Travel is lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

    

   Mariska en Merel bij tentMariska van Tongeren

   Reisspecialist Marokko

   Reizen is verreweg mijn grootste hobby. En ik ben dolgelukkig dat mijn dochter Merel die genen ook heeft. Samen de wereld ontdekken, het avontuur opzoeken, zien dat de mensen in Marokko anders wonen en leven dan wij. Merel en ik reizen graag individueel, slapen bij voorkeur in kleinschalige en sfeervolle accommodaties en vinden het leuk als we af en toe andere gezinnen tegenkomen. Marokko hebben we letterlijk geproefd tijdens de kookworkshop in Marrakech. Met Fatima hebben we inkopen gedaan op de lokale markt (meteen ook maar voor thuis) om vervolgens zelf de handen uit de mouwen te steken bij het maken van onze eigen tajine. De rit op de kameel in de woestijn was voor ons beiden een avontuur. Hobbelend naar de tent, de zon vroeg in de ochtend zien opkomen vanaf de duintop, daar hebben we het thuis nog vaak over. Deze manier van reizen past heel erg bij ons en daarom werk ik met veel plezier bij RiksjaKids. Ik vertel en adviseer graag uit eigen ervaring aan gezinnen wat ze kunnen verwachten in Marokko om zo ook voor hen een mooie reis te kunnen samenstellen.

    

   medina Marrakech kinderen

   Yvonne van Velzen

   Reisspecialist MarokkoKids

   Samen met mijn gezin op reis zijn vind ik heerlijk. Helemaal als we daarbij nieuwe bestemmingen en nieuwe culturen ontmoeten. Daarom vind ik het reizen met RiksjaKids zo fijn. Leuke kleinschalige accommodaties en excursies die goed aansluiten op de plek waar je op dat moment bent. Dat de accommodaties al geboekt zijn vind ik wel zo prettig. Je hoeft nu niet meer op zoek naar een leuk hotelletje want dat is al gedaan. Tijdens onze reis door Marokko hebben we genoten van de prachtige omgeving tijdens de autorit naar Ait Benhadou. Bizarre rotsen werden afgewisseld met groene palmen en stoffige dorpjes van klei. De kids vonden de ezeltocht in Tafraoute erg leuk om te doen. Natuurlijk was het ezel rijden al een beleving maar we hebben ook samen met de gids muziek gemaakt tijdens het drinken van de mierzoete muntthee. We sloten de reis af in een riad middenin het oude centrum van Marrakech dichtbij het Djemna Fna plein dus met de kids allemaal makkelijk lopend te bereiken

    

   imlil MarokkoKidsBirgit Theijssen

   Reisspecialist MarokkoKids

   Reizen is een van mijn grootste hobby’s. En gelukkig ook van mijn man en zoontje. Met z’n drietjes hebben we een half jaar over de wereld gezworven en sindsdien proberen we elke zomer een andere bestemming te verkennen. De Riksja-manier van reizen is ook mijn manier van reizen: kleinschalige accommodaties, excursies die net iets anders zijn dan anders en ook op een relaxt tempo toch heel wat van een land zien. Ik vond de ezeltocht door de Atlas een van de hoogtepunten tijdens mijn eigen reis naar Marokko: de gids vertelde over de kleine berberdorpen waar we onderweg doorheen wandelden en de lunch was bij iemand thuis. ’s Avonds aten we bij een van de vele eettentjes op het Djemnaa el Fna – vooral de kraampjes met alle zoete desserts waren erg favoriet bij Quinten.

    

   Lin in marokko

   Lin Borsboom

   Reisspecialist MarokkoKids

   Het reisvirus heeft mij al een tijd geleden gegrepen en ik heb al veel mooie reizen gemaakt. Ik vind het leuk om bezig te zijn met de voorbereidingen, de wereld te ontdekken en daarna natuurlijk het nagenieten. Van elk onderdeel word ik enthousiast en ik vind het dan ook heerlijk om iedere dag met reizen bezig te zijn.

   Marokko vind ik één van de meest verrassende bestemmingen die ik heb bezocht. In Marrakech heb ik door de straatjes van de medina gedwaald en genoten van de tajine met kip en citroen. Het ontbijten bij Ait Benhaddou vergeet ik niet snel. ’s Ochtends op het terras met uitzicht op de kasbah die door de opkomende zon nog roder kleurt, dat was echt een magisch moment. Op de foto hiernaast zit ik op een kameel in de zandduinen, hier had ik echt het gevoel midden in de woestijn te zijn. Ik heb mijn reis door Marokko afgesloten in Essaouira. Voor mij was dit de ideale plek om nog even te ontspannen.

    

    

   stempel riksja travel Reizen met Riksja Travel

   Wij zijn Riksja Kids en onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

   Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.