Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Openingstijden:

  Maandag – vrijdag, van 09:00-17:30

  RiksjaKids team in tuktukOver MarokkoKids

  MarokkoKids is onderdeel van RiksjaKids, een kindvriendelijke reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste met onze kinderen de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

  Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen. Riksja Travel is lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

   

  Mariska en Merel bij tentMariska van Tongeren

  Reisspecialist Marokko

  Reizen is verreweg mijn grootste hobby. En ik ben dolgelukkig dat mijn dochter Merel die genen ook heeft. Samen de wereld ontdekken, het avontuur opzoeken, zien dat de mensen in Marokko anders wonen en leven dan wij. Merel en ik reizen graag individueel, slapen bij voorkeur in kleinschalige en sfeervolle accommodaties en vinden het leuk als we af en toe andere gezinnen tegenkomen. Marokko hebben we letterlijk geproefd tijdens de kookworkshop in Marrakech. Met Fatima hebben we inkopen gedaan op de lokale markt (meteen ook maar voor thuis) om vervolgens zelf de handen uit de mouwen te steken bij het maken van onze eigen tajine. De rit op de kameel in de woestijn was voor ons beiden een avontuur. Hobbelend naar de tent, de zon vroeg in de ochtend zien opkomen vanaf de duintop, daar hebben we het thuis nog vaak over. Deze manier van reizen past heel erg bij ons en daarom werk ik met veel plezier bij RiksjaKids. Ik vertel en adviseer graag uit eigen ervaring aan gezinnen wat ze kunnen verwachten in Marokko om zo ook voor hen een mooie reis te kunnen samenstellen.

   

  medina Marrakech kinderen

  Yvonne van Velzen

  Reisspecialist MarokkoKids

  Samen met mijn gezin op reis zijn vind ik heerlijk. Helemaal als we daarbij nieuwe bestemmingen en nieuwe culturen ontmoeten. Daarom vind ik het reizen met RiksjaKids zo fijn. Leuke kleinschalige accommodaties en excursies die goed aansluiten op de plek waar je op dat moment bent. Dat de accommodaties al geboekt zijn vind ik wel zo prettig. Je hoeft nu niet meer op zoek naar een leuk hotelletje want dat is al gedaan. Tijdens onze reis door Marokko hebben we genoten van de prachtige omgeving tijdens de autorit naar Ait Benhadou. Bizarre rotsen werden afgewisseld met groene palmen en stoffige dorpjes van klei. De kids vonden de ezeltocht in Tafraoute erg leuk om te doen. Natuurlijk was het ezel rijden al een beleving maar we hebben ook samen met de gids muziek gemaakt tijdens het drinken van de mierzoete muntthee. We sloten de reis af in een riad middenin het oude centrum van Marrakech dichtbij het Djemna Fna plein dus met de kids allemaal makkelijk lopend te bereiken

   

  imlil MarokkoKidsBirgit Theijssen

  Reisspecialist MarokkoKids

  Reizen is een van mijn grootste hobby’s. En gelukkig ook van mijn man en zoontje. Met z’n drietjes hebben we een half jaar over de wereld gezworven en sindsdien proberen we elke zomer een andere bestemming te verkennen. De Riksja-manier van reizen is ook mijn manier van reizen: kleinschalige accommodaties, excursies die net iets anders zijn dan anders en ook op een relaxt tempo toch heel wat van een land zien. Ik vond de ezeltocht door de Atlas een van de hoogtepunten tijdens mijn eigen reis naar Marokko: de gids vertelde over de kleine berberdorpen waar we onderweg doorheen wandelden en de lunch was bij iemand thuis. ’s Avonds aten we bij een van de vele eettentjes op het Djemnaa el Fna – vooral de kraampjes met alle zoete desserts waren erg favoriet bij Quinten.

   

  Lin in marokko

  Lin Borsboom

  Supervisor MarokkoKids

  Het reisvirus heeft mij al een tijd geleden gegrepen en ik heb al veel mooie reizen gemaakt. Ik vind het leuk om bezig te zijn met de voorbereidingen, de wereld te ontdekken en daarna natuurlijk het nagenieten. Van elk onderdeel word ik enthousiast en ik vind het dan ook heerlijk om iedere dag met reizen bezig te zijn.

  Marokko vind ik één van de meest verrassende bestemmingen die ik heb bezocht. In Marrakech heb ik door de straatjes van de medina gedwaald en genoten van de tajine met kip en citroen. Het ontbijten bij Ait Benhaddou vergeet ik niet snel. ’s Ochtends op het terras met uitzicht op de kasbah die door de opkomende zon nog roder kleurt, dat was echt een magisch moment. Op de foto hiernaast zit ik op een kameel in de zandduinen, hier had ik echt het gevoel midden in de woestijn te zijn. Ik heb mijn reis door Marokko afgesloten in Essaouira. Voor mij was dit de ideale plek om nog even te ontspannen.

   

  Maranke MarrakechMaranke Hellburg

  Product manager MarokkoKids

  Tijdens mijn opleiding aan de NHTV ben ik besmet geraakt met het reisvirus. Sinds ik bij Riksja werk is dit alleen maar versterkt. Mijn eerste reis door Marokko heeft mij enorm verrast. De afwisseling in het land is bijzonder. De rit van Fes naar de woestijn vond ik in een woord geweldig. Startend in een middeleeuwse stad, door de dennenbos en over het Atlas gebergte met de besneeuwde bergtoppen, reed ik aan het eind van de dag door een maanlandschap om in de woestijn te eindigen. Wauw! De foto hiernaast is in de souks van Marrakech gemaakt waar de oude ambachten nog steeds bestaan. Ik vind het heerlijk om een dag door de souks te struinen op zoek naar snuisterijen en een praatje te maken met de uiterst vriendelijke bevolking.

   

   

  stempel riksja travel Reizen met Riksja Travel

  Wij zijn Riksja Kids en onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

  Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.