RiksjaKids team in tuktukOver Riksja Marokko Kids

Riksja Marokko Kids is onderdeel van Riksja Kids, een kindvriendelijke reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste met onze kinderen de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen. Riksja Travel is lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

 

Riksja Reisevent!

Kom jij ook naar ons Riksja Reisevent op 11 november in De Fabrique, Utrecht? We verklappen nog niet alles, maar reken op een dag bomvol reisinspiratie en -informatie over je favoriete bestemmingen. Bestel je gratis kaartje via het Riksja Reisblog (op = op!). Lukt het je niet om erbij te zijn? We staan ook op een aantal vakantiebeurzen. Bekijk hier welke.

 

Mariska en Merel bij tentMariska van Tongeren

Reisspecialist Marokko

Reizen is verreweg mijn grootste hobby. En ik ben dolgelukkig dat mijn dochter Merel die genen ook heeft. Samen de wereld ontdekken, het avontuur opzoeken, zien dat de mensen in Marokko anders wonen en leven dan wij. Merel en ik reizen graag individueel, slapen bij voorkeur in kleinschalige en knusse slaapplekken en vinden het leuk als we af en toe andere gezinnen tegenkomen. Marokko hebben we letterlijk geproefd tijdens de kookworkshop in Marrakech. Met Fatima hebben we inkopen gedaan op de lokale markt (meteen ook maar voor thuis) om vervolgens zelf de handen uit de mouwen te steken bij het maken van onze eigen tajine. De rit op de kameel in de woestijn was voor ons beiden een avontuur. Hobbelend naar de tent, de zon vroeg in de ochtend zien opkomen vanaf de duintop, daar hebben we het thuis nog vaak over. Deze manier van reizen past heel erg bij ons en daarom werk ik met veel plezier al tien jaar bij RiksjaKids. Ik vertel en adviseer graag uit eigen ervaring aan gezinnen wat ze kunnen verwachten in Marokko om zo ook voor hen een mooie reis te kunnen samenstellen.

 

 

Lin in marokko

Lin Borsboom

Reisspecialist MarokkoKids

Het reisvirus heeft mij al een tijd geleden gegrepen en ik heb al veel mooie reizen gemaakt. Ik vind het leuk om bezig te zijn met de voorbereidingen, de wereld te ontdekken en daarna natuurlijk het nagenieten. Van elk onderdeel word ik enthousiast en ik vind het dan ook heerlijk om iedere dag met reizen bezig te zijn.

Marokko vind ik één van de meest verrassende bestemmingen die ik heb bezocht. In Marrakech heb ik door de straatjes van de medina gedwaald en genoten van de tajine met kip en citroen. Het ontbijten bij Ait Benhaddou vergeet ik niet snel. ’s Ochtends op het terras met uitzicht op de kasbah die door de opkomende zon nog roder kleurt, dat was echt een magisch moment. Op de foto hiernaast zit ik op een kameel in de zandduinen, hier had ik echt het gevoel midden in de woestijn te zijn. Ik heb mijn reis door Marokko afgesloten in Essaouira. Voor mij was dit de ideale plek om nog even te ontspannen.

Bouw je reis met Riksja Travel

Riksja Kids is onderdeel van Riksja Travel. Bij Riksja bouw je jouw eigen reis naar het hart van de bestemming. Onze reisexperts helpen je met de planning en route, zodat jij het maximale uit jouw reis haalt. Voor reizigers, door reizigers. Riksja Travel staat voor individuele reizen met hart voor de wereld. Zo worden alle reizen die bij ons geboekt worden 100% CO2 gecompenseerd en draag je positief bij aan de lokale economie door de slaapplekken en activiteiten die we voor je inplannen. Lees meer over ons op de website van Riksja Travel.