Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd
   Marokko sluier

   Kids ontdekken Marokko

   Reizigers over ons

   Marokko reisverslagen met kinderen

   Op deze pagina plaatsen wij korte Marokko reisverslagen en recensies van reizigers die met MarokkoKids zijn weggeweest. Dit kan je helpen een beeld te krijgen van het land zoals onze reizigers het ervaren hebben en inspireren bij het samenstellen van je eigen Marokko reis.

   Heb je een reisverslag gemaakt, dan vinden we het leuk om deze te lezen. Ook ontvangen we graag foto’s van onze reizigers, we kunnen deze gebruiken voor onze website. Je kunt deze sturen naar info@marokkokids.nl. Zelfgemaakte foto’s stellen we ook erg op prijs, de leukste gebruiken we voor onze website.

    

   kids met ezel MarrakechAlgemene opmerkingen MarokkoKids

   “We hebben het prima gehad in Marokko! Soms werden we ook wel moe van het afgezet worden bij een “neef of broer” met een tapijthandeltje. Je moet wat assertiever zijn dan in ons landje. Fascinerende natuur, afwisselend. leuke gesprekken gehad met Marokanen en nederlandse marokanen, die het heel leuk vinden dat je hun land bezoekt. Een ervaring rijker en ook voor de kinderen goed om te zien dat er nog een wereld is waar de mensen en de kinderen het een stuk minder goed hebben over het algemeen. Het was goed geregeld en klopte allemaal.” (enquête familie Blok)

   “De vakantie was fantastisch. Relaxed reisschema met onze kinderen van 4 jaar en bijna 2 jaar. De bijzondere hotels waren het leukste en de gastvrijheid/ aardige Marokkanen. Doordat je met 2 kleintjes reist krijg je veel meer contact met de Marokkanen zelf, dat was echt opvallend”. (enquête Anouk Buiskool)

    

   Marrakech Imlil ezel wandelingMarrakech en ezeltocht door het Imlilgebergte

   “Het riad in de medina van Marrakech was geweldig (riad Sabah). Super lieve mensen en het zag er fantastisch uit. Ook met kids was het prima. Er was geen zwembad, maar dat was geen probleem. Op het dak konden ze wat met de douche spelen. Dat was al genoeg. Op de terugweg hadden we Moroccon House. Was mooi hotel, met zwembad en lag in Gueliz. Voor ons bleek de riad echt het leukste. Wellicht een aanrader voor gezinnen die niet altijd een zwembad nodig hebben. Dan is het wel echt heel leuk om in de medina te zitten. ” (reisverslag Brecht Jansen)

   “Eigenlijk was de hele vakantie een aaneenschakeling van hoogtepunten. Maar om er toch 1 te kiezen: de wandeltocht (tocht per ezel) in Imlil. Schitterende omgeving, prettige gids en door de ezels konden we zelfs met kleine kinderen toch zo’n mooie wandeltocht doen Perfect!”. (enquête Monique Voogt)

    

   Ait Benhaddou kasbah

   De wereldberoemde kasbah van Ait Benhaddou

   Kasbahs en kastelen

   “Ait Benhaddou leuke intieme zetting en het personeel uitzonderlijk vriendelijk en behulpzaam” (enquête familie Reinders)

   “Alleen in de dades kloof was de accomodatie redelijk basic maar was wel het eten heel lekker” (enquête Wilma van Rijsingen)

   “De auto werd stipt op tijd afgeleverd. De route is heel goed te doen. Genoeg restaurantjes langs de weg en genoeg benzinepompen. Ook overigens heel mooi om per auto door de omgeving te rijden. Wat mooi. Ongelooflijk. We hebben genoten. Het hotel in de Dades Vallei was prima. Super vriendelijke mensen en prima kamers. Heel knus”. (enquête Brecht Janssen)

    

   kamelen woestijnOp hoge poten door de woestijn

   “De kinderen vonden op de kamelen in de woestijn het leukste. Anderhalf uur op een kameel rijden is blijkbaar een groot feest voor de kids. De woestijn een grote zandbak, slapen in tenten, klimmen over de heuvels en de zonsopgang bekijken. Helemaal top.”. (enquête familie Kruse)

   “Het afgesloten zijn van je veilige bekende wereld en vertoeven in een mooie omgeving, waar je je moet overgeven aan kennis en zorgzaamheid van onbekende anderen. Heel mooi, maar ook heel spannend. Geluk gehad met het weer (nauwelijks wind, niet koud, heldere lucht.) Mooie sterrrenhemel, zacht briesje en ochtendgloren, waarna de sterren langzaam verdwijnen. Kameelrijden is leuk! Bij aankomst bleken wij de enige toeristen. Het werd al donker toen we in het kamp kwamen en werden toen door de jongen gevraagd te helpen met koken (winterwortels schrappen, aardappels schillen, tomaten en vlees snijden) voor de tajine. “(enquête Josine van Herk)

    

   Knus aan de kust (Essaouira)

   “Essaouira is een prachtige vakantiebestemming; al stond er wel wat veel wind. Prachtig strand, zeer leuke terrasjes en restaurants; toffe medina. De haven en de visstalletjes zijn ook leuk. En uiteraard de tocht met de kameel is een tof avontuur”. (enquête Hilde van Laere, België)

   “Essaouira is een fijne combinatie van relaxtheid met authenticiteit van het (haventje van het) dorpje. Heerlijk om met kleine kinderen van 2 en 3 jaar te verblijven”. (enquête Leonie Starmans)

    

   Neem een kijkje bij onze individuele gezinsrondreizen Marokko,
   of ga naar het bouwstenen overzicht waar je zelf je ideale Marokko reis kunt samenstellen