zwembad-marokko-reizenKlimaat Marokko

Tijdens je reis met MarokkoKids ga je op pad met je eigen huurauto om de sfeer van het sprookje van 1001 nachten op te snuiven. Op deze site staan MarokkoKids bouwstenen waarmee je je eigen reis samenstelt. Liever een complete rondreis? Kijk dan bij ons overzicht van individuele MarokkoKids rondreizen. Ze zijn gemaakt door ons team van Marokko specialisten. Zij hebben veel reiservaring, kennen bijzondere plekken en letten op kleinschaligheid, authenticiteit en comfort. Heb je vragen over een Marokko reis met MarokkoKids, neem dan gerust eerst even contact op.

Voor een bezoek aan Marokko is het belangrijk om te weten wat voor weer je kunt verwachten. Het voor- en najaar zijn de beste reisperiodes voor een Marokko rondreis met kinderen. De temperaturen zijn dan aangenaam. Hieronder volgt meer informatie over het klimaat Marokko.

Het weer in de schoolvakanties

Mei- en herfstvakantie:
Mei en oktober vinden wij ideaal voor een reis naar Marokko. Het klimaat is dan mild en het is prettig toeven op zowel het strand, in de woestijn en in de stad. De avonden zijn wat fris, maar met een lekker vest is het prima te doen.

Kerstvakantie en voorjaarsvakantie:
Deze periode vinden wij geschikt voor een stedentrip. Begin je Marokko reis in magisch Marrakech, wat je kunt combineren met een paar dagen uitwaaien aan de kust. De temperatuur ligt hier gemiddeld rond de 18 graden. Een lekkere temperatuur voor een strandwandeling. Je kunt in deze periode wel naar de woestijn, maar houd dan wel rekening met koude nachten. Een temperatuur van gemiddeld 8 graden laat je lekker onder de dekens kruipen en genieten van de kraakheldere sterrenhemel in de woestijn.

Zomervakantie:
Tijdens de zomervakantie is er extreme hitte in het zuiden; zowel in de woestijn als in de stad. Plan je je Marokko gezinsreis in de zomer, denk dan aan een kort bezoek aan de stad Marrakech en een bezoek aan het blauwwitte vissersdorpje Essaouira, gecombineerd met een strandverblijf in Agadir. Met een verkoelende zeebries door je haren, verblijf je aan de Marokkaanse kust. Wil je tijdens deze periode graag een kamelentocht maken waarbij je overnacht in een bedoeïenentent, maar ontloop je graag de zinderende hitte van de zomer in de woestijn, reis dan naar het knusse vissersdorpje Essaouira voor onze bouwsteen Stoer in je tent.

Het weer buiten de schoolvakanties

Heb je de mogelijkheid om buiten de schoolvakanties door Marokko te reizen, dan zijn de maanden oktober, november en maart, april perfect qua klimaat. Je hebt in deze periode vaak gematigde, ‘lekkere’ temperaturen en kunt je reis door het hele land plannen. Zowel de stad, de woestijn en het strand zijn heerlijke plekken om in deze periode tijd door te brengen. Wij adviseren je graag verder bij het samenstellen van je Marokko familiereis. Ga voor meer informatie naar het overzicht van onze gezinsrondreizen Marokko of kijk bij onze Marokko bouwstenen voor het bouwen van je eigen reis.

woestijn-marokko-reis-kidsMarrakech en de woestijn

In de woestijn en in Marrakech zijn juist de koelere maanden favoriet, van oktober tot mei. Het is aangenaam warm overdag en ‘s nachts koelt het af naar ca. 15 graden. Vermijd de woestijn in hoogzomer, de temperaturen lopen dan op tot ruim 45 graden Celsius. Dat vinden niet alleen de kinderen, maar vaak ook de ouders, te warm.

imlil-tocht-kinderenAtlasdorpjes

Voor een wandeling in het Atlasgebergte kun je het beste tussen juni en september naar Marokko afreizen. De lente en herfst zijn rustiger en qua weer ook nog aangenaam. In de bergen is het ‘s winters echt koud en kan er sneeuw vallen. Wil je graag het andere Marokko zien waarbij je wandelt naar bergdorpjes met bruine kleihuizen, scharrende kippen en vrolijk spelende kinderen, dan kan dit met onze bouwsteen Magisch Marrakech.

Vakantie Essaouira Marokko met kinderenKust

Langs de kust is het weer het hele jaar aangenaam, al kan het in de winter maanden wat kouder en natter zijn. Van eind mei tot begin oktober kom je op het strand terecht. Voor een verblijf aan het strand kun je terecht bij onze bouwstenen Aan de Marokkaanse costa en Knus aan de kust.

 

Marokko gemiddelde klimaattabel in graden Celcius

Region Jan Feb Mar Apr May Jun
Marrakech
17
25
26
24
28
36
Agadir
20
22
22
22
24
24
Ouarzazate
18
20
23
27
31
37
Region Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Marrakech
38
37
33
26
22
21
Agadir
26
27
27
26
23
20
Ouarzazate
40
39
24
27
22
17

Betekenis van de symbolen

zonnig af en toe bewolkt wisselvallig veel regen sneeuw orkaan
Neem een kijkje bij onze individuele gezinsrondreizen in Marokko,
of ga naar het MarokkoKids bouwstenen overzicht om zelf je Marokko reis samen te stellen.

Verstuur je reisplan