Marokko overnachten in tentMarokko overnachten

Riksja Family Marokko hecht veel waarde aan overnachtingen die passen bij de omgeving waar je bent en voor een meerwaarde zorgen in je totale reiservaring. We checken onze hotels en lodges regelmatig op geschiktheid voor gezinnen. We letten dan op: de aanwezigheid van familiekamers, sfeer, veiligheid, hygiëne, service, comfort, een goede ligging en faciliteiten die prettig zijn als je met (jonge) kinderen reist, zoals een zwembad en een restaurant.

We vinden het belangrijk dat je in een prettige kamer verblijft. Reis je met twee volwassenen en een baby of kind, dan is een tweepersoonskamer prima. Er kan een (baby) bed bij worden gezet, maar niet alle hotels hebben die. We raden daarom aan zelf een travelcot mee te nemen. Reis je met meer kinderen, dan boeken we een familiekamer. Ze zijn ruim, met één of meer banken die kunnen worden omgebouwd tot extra bedden. Een aantal hotels heeft grote familiekamers voor vijf personen, maar meestal krijg je dan twee aparte kamers. Bij het samenstellen van je reis zullen we persoonlijke wensen altijd voorop stellen.

Typisch Riksja Family Marokko

De meeste hotels tijdens je reis vallen in deze categorie. Ze zijn kleinschalig, hebben een zwembad en klein restaurant.

De kamers zijn schoon, goed verzorgd en hebben airconditioning. Zo overnacht je tijdens de bouwsteen Magisch Marrakech in een hotel buiten het oude stadscentrum, omdat deze familiekamers en een zwembad heeft. Tijdens de bouwsteen Kasbah’s en kastelen slaap je in Ait Benhadou tegenover de kasbah en tijdens Knus aan de kust in Essaouira verblijf je in een sfeervol Riadhotel vlak bij het strand.

riad ait benhaddou zwembadmoroccan suitesirocco achterkantpalais salam zwembadtafraoute zwembadessaouira kameragadir atlanticpool

Special Stay

Bij sommige bouwstenen en rondreizen hebben we bijzondere hotels gevonden. Deze zijn niet zozeer luxer, maar ze hebben iets speciaals zoals de Arabische duizend-en-een nacht sfeer met vrolijke lampen en kleurrijke zitjes. Het zijn voornamelijk riads; traditionele Marokkaanse huizen of paleizen met een binnentuin, patio of dakterras. In deze riads woonden vroeger rijke handelslieden. Nu zijn ze omgetoverd tot kleine hotels, vaak gelegen in het oude centrum van de stad. De riad is een oase van rust waar je een drankje kunt drinken of een goed boek kunt lezen tussen alle activiteiten door. De meeste riads hebben geen familiekamers of zwembad. Je kan in een riad verblijven in Marrakech, de woestijnplaats Zagora en Essaouira.

riad chorfa kamerriad grably kamerzagora riad kamerriad essaouira hal

Beleef het basic

Bij sommige bouwstenen zijn de overnachtingen die we hebben gekozen eenvoudig. Het draait dan om de ultieme natuurbeleving. Tijdens Op hoge poten door de woestijn bijvoorbeeld, breng je de nacht door in een tent midden in de woestijn. Je slaapt hier op een matrasje, maar als het weer het toelaat kun je ook buiten gaan liggen en onder de fonkelende sterren in slaap vallen.

Tijdens de bivak in Stoer in je tent trek je ook per kameel naar je tent in het achterland van Essaouira. Terwijl je bij het kampvuur zit, zie je in de verte de lichtjes van Essaouira. Voor heel even voel je je een echte nomade. Faciliteiten zoals douche en toilet ontbreken tijdens de overnachting in de tent, maar je kunt wel je tanden poetsen met schoon water.

Marokko - verblijf woestijn Marokkowoestijn bedbuitenwoestijn tentErg Chebbi woestijn Marokko - overnachting kamelentochtkamelentocht Marokko - tent