MarokkoKids accommodatieHoe reis je in Marokko, met het gezin?

Riksja Family Marokko kiest ervoor om plekken in Marokko met elkaar te combineren die je zintuigen constant prikkelen en volop afwisseling geven. Van drukke souks in de steden tot eindeloos naar de horizon kijken in de woestijn en uitwaaien aan het strand. En dat op een rustig tempo, zodat jij en je kinderen alle tijd hebben om indrukken in te laten werken. Onderaan deze pagina vind je meer informatie over de meest logische routes en mogelijkheden voor je Marokko gezinsreis. Wil je weten waar de bouwstenen en/of rondreizen liggen? Kijk dan op onze Marokko-kaart.

De leukste manier om door Marokko te reizen met je gezin is volgens ons met een huurauto. De wegen zijn goed, en bijna overal geasfalteerd. Plaatsnamen staan in het Arabisch én leesbare letters geschreven. In de steden is het hectisch, daarom brengt onze chauffeur je bij aankomst naar je hotel en haal je de huurauto pas op als je verder reist. Je rijdt per dag ongeveer 3 tot 4 uur. Onderweg kom je ezelkarren, volgeladen vrachtwagens en oude Mercedessen tegen. Het grootste voordeel van een huurauto vinden wij de vrijheid die je hebt. Stop voor een plaspauze, geniet op een uitzichtpunt en koop wat te drinken bij een stalletje. Kijk voor meer informatie op onze pagina over autohuur Marokko . Zie je het niet zitten om zelf te rijden dan regelen wij privévervoer voor je. We wensen je veel plezier bij de voorbereiding en het samenstellen van je Marokko gezinsreis.

Marokko medinaLeuke en logische routes

De meeste Marokko gezinsreizen starten in het Magische Marrakech. Wij vinden het leuk om gelijk in de wereld van Aladdins geuren en kleuren te stappen. Je hotel met zwembad ligt in het rustige gedeelte van de stad. Een dag ontsnap je aan de drukte van de stad en neem je een kijkje op het platteland. Vervolgens kun je een keuze maken uit een aantal bouwstenen, afhankelijk van hoelang je Marokko reis met het gezin duurt. Heb je twee weken de tijd? Dan raden wij je aan om vanuit Marrakech met je huurauto het Atlas gebergte in te rijden en verborgen steegjes in een middeleeuws zandkasteel te ontdekken. Zak hierna verder zuidelijk af naar de rand van de Sahara woestijn om Op hoge poten door de woestijn te gaan. Sluit je gezinsreis vervolgens af aan de kust in vissersplaatsje Essaouira of aan het brede zandstrand van Agadir, van waar je terug naar huis kunt vliegen. Terugvliegen vanuit Marrakech kan ook.

ambachten in MarokkoHeb je ongeveer een week tot 10 dagen de tijd? Reis met het gezin dan vanuit Marrakech naar het Atlasgebergte voor Kasbah’s en kastelen. Neem hier de afslag naar de kust om uit te waaien bij Essaouira en overnacht in een berbertent met je kameel ‘op de wacht’. Of eindig je reis relaxt op het strand van Agadir met een boek terwijl de kids spelen in de golven. Je vliegt vanaf Agadir weer terug naar huis.

Als je met (hele) jonge kinderen reist is een rustig reistempo vaak erg prettig. Af en toe een dag bij het zwembad om alle indrukken op je in laten werken. Voor gezinnen die graag van het Marokkaanse sfeertje willen proeven én uit willen rusten raden wij je aan om twee, maximaal drie plekken met elkaar te combineren. Begin je Marokko vakantie op je gemak in Marrakech, vanuit onze relaxte uitvalsbasis met zwembad. Reis daarna naar het knusse vissersplaatsje Essaouira waar de temperatuur aangenaam is omdat er altijd een zeewindje staat. Sluit je gezinsreis door Marokko af aan de costa’s van Agadir. Een populaire badplaats met veel faciliteiten en een luchthaven om terug naar huis te vliegen.

Marokkaan vakantie met kidsOnze lokale vertegenwoordiger

In Marokko werken wij nauw samen met een lokale partner. Deze Marokkaanse reisagent is gevestigd in Agadir. Bij aankomst op de luchthaven staat een Engelssprekende vertegenwoordiger je op te wachten. De benodigde informatie en vouchers voor de geboekte hotels en excursies krijg je van ons al voor vertrek per e-mail of post toegestuurd. In de reisbescheiden die je van ons krijgt, staat het contactadres en de telefoonnummers van deze lokale agent. Er is een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is.

Als Riksja Family Marokko specialist hebben we veel gereisd door het land. We adviseren je graag, bijvoorbeeld over het klimaat in de periode waarin je wilt reizen door Marokko of reistips met kinderen. Op onze teampagina vind je informatie over wie we zijn. Wil je contact met ons opnemen? Bel dan gerust even op telefoonnummer 071-891 0152, of stuur ons gewoon een mail naar info@marokkokids.nl met je vragen over gezinsreizen in Marokko.

 

Neem een kijkje bij onze individuele gezinsrondreizen in Marokko,
of ga naar het Riksja Family Marokko bouwstenen overzicht om zelf je Marokko reis samen te stellen.