trein-reis-marokko-met-kinderenMarokko vervoer

Het vervoer in Marokko is goed ontwikkeld. De kwaliteit van de meeste hoofdwegen is goed, er is een beperkt maar goed aangelegd spoorwegnet en er zijn een aantal goede lijndienstbussen. Wij vonden de afwisseling in deze vervoersmiddelen tijdens de Marokko reis leuk voor een optimale Marokko beleving. Reis je richting de woestijn, doe dit dan met een huurauto. Het geeft je de gelegenheid te stoppen bij dat ene mooie uitzichtspunt of dat leuke dorpje wat je onderweg tegenkomt. En heb je zin om uit te slapen, dan vertrek je gewoon een uurtje later. Tussen Fes en Marrakech is er een goed treinverbinding. En tussen Marrakech en de badplaatsen Essaouira en Agadir rijden meerdere malen per dag verschillende goede lijndienstmaatschappijen. Omdat de autohuur in Marokko, in tegenstelling tot veel andere landen, relatief duur is, is dit een handige manier om geld te besparen. Ook maken we tijdens onze Marokko reizen gebruik van privétransfers, om je bijvoorbeeld op te halen van de luchthaven. Hieronder gaan we hier iets uitgebreider op de verschillende vervoersmiddelen in Marokko in.

MarokkoKids huurautoHuurauto

Een auto huren is dé manier om Marokko te zien. In het begin is het wellicht eventjes wennen, maar als je in Nederland kunt rijden dan kun je dat ook in Marokko. De wegen en met name de snelwegen zijn zeker goed te noemen. Juist met een eigen auto kun je je Marokko reis heel efficiënt en relaxed opzetten. Een huurauto geeft je alle vrijheid. Wel zo prettig als je reist met je kroost. De hoofdwegen zijn goed geasfalteerd en alles is duidelijk aangegeven. Afhankelijk van de gezinssamenstelling, adviseren we een geschikte auto voor je vervoer in Marokko. Wij kunnen zorgen voor een autostoeltje voor kinderen tot en met 24 maanden. En we hebben een stoelverhoger voor de iets oudere kinderen. Bedenk wel dat de kwaliteit niet hetzelfde zal zijn als in Nederland.

Marokko verkeersbordWil je gedurende de eerste dagen eerst rustig kijken hoe het verkeer zich gedraagt? Geen probleem. Je kunt in overleg met onze Marokko reisspecialist in iedere gewenste stad beginnen met autohuur. Je kunt ook op iedere gewenste plaats de auto weer achterlaten. Voor meer informatie over autohuur en het zelf rijden in Marokko, neem dan een kijkje op onze Marokko autoverhuur pagina.

 

 

busreis-marokko-met-kidsBus

Vanuit Marrakech vertrekken er bussen naar de strandplaatsen Agadir en Essaouira. Vooraf kunnen wij de buskaartjes voor je regelen. Deze reserveren wij bij Supratours en CTM. Dit zijn de meest betrouwbare busmaatschappijen met kwalitatief goede bussen. Tussen Marrakech en Essaouira rijdt de bus meerdere malen per dag. Je kunt van te voren aan ons doorgeven hoe laat je wilt vertrekken, dan reserveren we bustickets voor de gewenste vertrektijd. Zo heb je geen zorgen over je vervoer in Marokko. Aan boord van de bus zijn geen toiletten aanwezig, maar onderweg wordt een stop gemaakt om iets te drinken of naar het toilet te gaan. Het is ongeveer drie uur rijden van Marrakech naar Essaouira en het is ongeveer drie en een half uur rijden van Essaouira naar Agadir. De lokale overheidsbussen raden we je af. De rijstijl van de chauffeurs laat te wensen over, de bussen zijn van slechte kwaliteit en ze rijden bijna nooit op tijd.

auto met chauffeurPrivétransfers

Wij kunnen vanaf alle plekken en naar alle plekken die je in Marokko wilt bezoeken een auto met (Franstalige) chauffeur regelen. Onze airporttransfers worden standaard uitgevoerd door privétransfers. Wil je op andere trajecten gebruik maken van privévervoer, laat het ons even weten dan kunnen we je een prijsindicatie geven. Het spreekt wellicht voor zich dat meerdaagse privétransfers relatief hoge kosten met zich meebrengt, maar als je bijvoorbeeld met z’n vieren of zessen reist, kan dit zeker aantrekkelijk zijn als vervoer door Marokko.

Marokko taxiTaxi

Je hebt twee soorten taxi’s in Marokko. Een petit taxi en een grand taxi. Een petit taxi, de naam zegt het al, is een kleine taxi die voornamelijk in de steden rijdt. Iedere stad heeft ook zo z’n eigen kleur. De petit taxi’s in Essaouira zijn bijvoorbeeld blauw, in Marrakech gebroken wit en rood in Agadir. Het is het ideale Marokkaanse vervoersmiddel in de stad, waar je met maximaal vier personen in kan. Een gemiddeld ritje kost je een paar euro. De grand taxi’s rijden zowel in de stad als tussen de steden en/of dorpen en zijn veelal oude Mercedes modellen en nemen maximaal zes mensen mee. Soms best wel even proppen dus. Voor iedere taxi geldt, spreek van te voren duidelijk een prijs af zodat je achteraf geen gezeur krijgt. In de meeste Marokko reisgidsen en vooral de betere, zoals de Rough Guide, Footprint of Lonely Planet kun je lezen wat je ongeveer kwijt bent voor welke afstand.

 

Klik hier voor de Riksja Family Marokko bouwstenen