eten-marrakech-pleinReisdocumenten, geld en gezondheid

Voor een reis naar Marokko is het nodig om een aantal voorbereidingen te treffen wat betreft reisdocumenten, geld en gezondheid. Op deze pagina staat algemene informatie over deze zaken. We raden je aan dit van te voren goed door te lezen. Mocht je nog verdere vragen hebben, kun je altijd contact opnemen met onze reisspecialisten.

Mocht je tijdens je reis vragen of onverhoopt problemen hebben, kun je contact opnemen met onze lokale vertegenwoordiger. Zij zijn 24 uur per dag te bereiken, 7 dagen per week. Tijdens onze reizen naar Marokko vonden wij het een prettige gedachten dat er iemand ter plaatse is die je om hulp kunt vragen. Daarnaast zijn ook de medewerkers van de accommodaties die wij hebben uitgekozen vriendelijk en bereidt om je te helpen. Wij maken gebruik van kleinschalige accommodaties met veel sfeer, die passen bij de plek waar je op dat moment bent.

Reisdocumenten

Paspoort Marokko

Een Nederlands paspoort dient na terugkomst van je reis nog zes maanden geldig te zijn. Ook kinderen en baby’s hebben een eigen paspoort nodig. Bestaande bijschrijvingen in het paspoort van de ouders is niet voldoende. Voor onze reizigers uit België geldt dat je een internationale reispas (paspoort) nodig hebt. Deze dient ook zes maanden na thuiskomst nog geldig te zijn.

Visum Marokko

Verblijf je niet langer dan drie maanden in Marokko, dan heb je geen visum nodig. Bij aankomst krijg je een stempel in je paspoort dat dient als toeristenvisum. Dit geldt voor reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort. Heb je een andere nationaliteit, dan kan het zijn dat je voor Marokko een visum moet aanvragen. Neem hiervoor contact op met de ambassade van Marokko of met de Visumcentrale.

Geldzaken

De lokale munteenheid is de Dirham. Eén euro is ongeveer 11 Dirham. De beste manier om Dirhams te komen is door te pinnen. In Marokko vind je bijna overal pinautomaten. We raden je aan om niet te grote bedragen in één keer te pinnen om te voorkomen dat je met een pak geld rondloopt. In de grotere hotels en winkels en zelfs in sommige souks kun je steeds vaker terecht met creditcard. We raden je echter aan om hier niet al te veel van uit te gaan en altijd contant geld mee te nemen, aangezien onze reizen juist het kleine, knusse en gezellige Marokko aandoen. Mocht je gebruik maken van een huurauto tijdens je reis, dan is het hebben van een creditcard verplicht.

Bij de meeste Nederlandse banken zijn om veiligheidsredenen bankpassen standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Je kunt er zelf voor kiezen om deze uit te breiden naar ‘wereld’, zodat je pinpas ook buiten Europa bruikbaar is. Omdat je gaat reizen buiten Europa raden we je aan dit voor vertrek te doen. Voor meer informatie kun je contact met je bank opnemen.

MarokkoKids kraamGezondheid

Wanneer je met kinderen op reis naar Marokko gaat, is het belangrijk om je goed te laten voorlichten over de gezondheidsaspecten zoals bijvoorbeeld vaccinaties. Of wat moet ik doen bij diarree en welke medicijnen neem ik mee. Kortom, je gaat prettiger op reis als je van te voren goed ingelicht en voorbereid bent. Voor het reizen naar Marokko zijn geen inentingen verplicht. Hepatitis A en DTP worden aanbevolen. Deze vaccinaties zijn lang geldig. Mocht je een frequente reiziger zijn is de kans groot dat je deze al hebt.

Als reisorganisatie adviseren we je om tijdig, voorafgaand aan je vertrek, contact op te nemen met een medische instanties zoals de GGD of je huisarts. Kijk hier voor meer reisinformatie over gezond op reis met kinderen in Marokko. Wil je weten welke GGD of Travel Clinic het dichtste in de buurt zit, selecteer dan jouw woonplaats of de plaats die het dichtst bij jou in de buurt ligt uit de lijst van steden op www.gezondopreis.nl

 

Neem een kijkje bij onze individuele gezinsrondreizen in Marokko,
of ga naar het MarokkoKids bouwstenen overzicht om zelf je Marokko vakantie samen te stellen.